Vidić: San mi je da vodim Junajted

1 komentar(a)
Nemanja Vidić, Foto: Beta/AP
Nemanja Vidić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.03.2016. 18:48h

Legendarni kapiten Mančester Junajteda Nemanja Vidić rekao je danas da je njegov san da se vrati na Old Traford u ulozi menadžera, ali da je još daleko od toga.

Vidić, koji rijetko daje intervjue, u ekskluzivnom razgovoru za Bi-Bi-Si (BBBC) u Milanu, rekao je da mu se dopada ideja da Rajan Gigs ovog ljeta preuzme Junajted, ali da je Žoze Murinjo jedan od najvećih trenera ikada i da će to biti teška odluka.

"Počeo sam sa trenerskom obukom prije četiri godine, tada sam igrao za Junajted i radio sa Ser Aleksom Fergusonom, vjerovatnom najboljim trenerom u istoriji. Volio bih da jednom budem menadžer u engleskom fudbalu. San je da to bude u Mančesteru, ako pitate bilo kog igrača Junajteda da li bi htto da vodi ekipu, odgovor bi bio “da”, ali ja sam još daleko od toga", izjavio je Vidić, koji je već završio školu za A i B licencu, a sljedeće godine bi trebalo da dobije i Profi licencu.

Vidić je zimus, uprkos ponudama iz SAD i Engleske, završio karijeru. Kako je rekao, bio je to pravi trenutak, jer nije više želeo da forsira svoje telo.

"Nisam mislio da mogu da dam 100 odsto. Nisam želeo da forsiram i da igram duže, jer bih nastavio sa povredama. Nisam htto ni da se vratim u Englesku, tamo sam proveo najbolje godine karijere i ne bih mogao da igram isto kao dok sam igrao za Junajted".

"Stijena", kako su navijači Junajteda zvali Vidića, rekao je da mu je osvajanje Lige šampiona u Moskvi 2008. godine protiv Čelsija najdraža pobjeda i istakao da je Kristijano Ronaldo jedan od najvećih profesionalaca sa kojima je radio.

Bonus video: