Vigan do bitnih bodova za opstanak u ligi

Vigan je pobijedio danas u gostima Vest Bromvič Albion sa 3:2, dok je Reding u Londonu bio bolji od Fulama sa 4:2 u utakmicama 36. kola engleske Premijer lige.
52 pregleda 0 komentar(a)
VBA - Vigan, Foto: Beta AP
VBA - Vigan, Foto: Beta AP
Ažurirano: 04.05.2013. 17:40h

Vigan je pobijedio danas u gostima Vest Bromvič Albion sa 3:2, dok je Reding u Londonu bio bolji od Fulama sa 4:2 u utakmicama 36. kola engleske Premijer lige.

Mančester siti je na gostovanju protiv Svonsija remizirao 0:0, a isti rezultat bio je i na meču između Vest Hema i Njukasla, dok je Aston Vila nadigrala Norič i trijumfovala sa 2:1, a Totenhem je kod kuće slavio sa 1:0 protiv Sautemptona.

Vigan je u gostima protiv VBA došao do veoma bitne pobjede u borbi za opstanak, pošto je iskoristio remi Njukasla i približio mu se na samo tri boda zaostatka.

VBA je protiv Vigana dvaput vodio, ali ekipa Stiva Klarka nije uspjela da održi prednost do kraja meča.

VBA je poveo preko Šejna Longa u 29. minutu, da bi Aruna Kone u 39. izjednačio, a Geret Mekaulej ponovo doveo VBA do prednosti u 50. Vigan je do novog izjednačenja došao u 58. minutu preko Džejmsa Mekartura, da bi konačan rezultat postavio Kalum Mekmanaman u 80. minutu.

Vigan je tako došao do 35 bodova iz 35 utakmica i zauzima 18. mjesto, dok je Njukasl 17. sa 38 bodova, ali i utakmicom više.

Reding je protiv Fulama zabilježio ubjedljiv trijumf, ali tim Najdžela Adkinsa već je ispao u Čempionšip.

Golove za Reding postigli su Hal Robson Kanu u 12. i 62, Adam Le Fondr u 75. i Džem Karakan u 83, dok je dvostruki strijelac za domaću ekipu bio Brajan Ruiz Gonzalez u 70. i 77. minutu.

Aston Vila je trijumfom nad Noričom osigurala opstanak u ligi, dok je Norič na 15. mjestu sa 38 bodova, tri više od zone ispadanja.

Gabrijel Agbonlahor bio je dvostruki strijelac za Aston Vilu i tako donio drugi vezani trijumf svojoj ekipi. On se u listu stijrelaca upisao u 55. i 89. minutu, dok je gol za Norič postigao Grant Holt u 74. iz jedanaesterca.

Totenhem je u tek u samom finišu utakmice uspio da slomi otpor Sautemptona i tako ostane u trci za plasman za Ligu šampiona naredne sezone, a jedini strijelac na meču bio je Geret Bejl u 86. minutu.

Bonus video: