Vignjević: Drago mi je zbog odlazaka (video)

Predrag Ranđelović je prije dva dana dogovorio prelazak u Mogren, Mijuško Bojović je otišao u belgijski Šarlroa, a sve je začinio Blažo Igumanović, koji je realizovao transfer u ruski Rostov.
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.01.2011. 23:32h

I dok bi se mnogi treneri hvatali za glavu, prvi stručnjak Rudara Nebojša Vignjević je zadovoljan i ponosan zbog odlazaka.

- Iako mnogi misle da smo sada digli ruke od prvenstva, Kupa ili bilo kakvog rezultata, meni je izuzetno drago što su otišli, posebno Igumanović i Bojović. Dupla kruna koju smo osvojili prošle sezone je potvrda da smo dobro radili, što se vidi i po sjajnim angažmanima naših fudbalera. Njihovi odlasci su podstrek da radimo još bolje, jer se pokazalo da i iz naše lige, koju mnogi potcjenjuju, može da se napravi dobar transfer - kaže Vignjević.

Odlazak Predraga Ranđelovića, najveće snage i oslonca Rudara, je malo “različit” u odnosu na transfere Igumanovića i Bojovića.

- Teška srca to priznajem, ali mnogo vremena će proći dok se takav igrač pojavi u Rudaru. Pokušaćemo od mlađih fudbalera da napravimo nešto slično, iako je to naravno nemoguća za kratak period. Ranđelović je mnogo pružio Rudaru, moguće je i da se malo zasitio, pa je vjerovatno bilo i vrijeme da promijeni sredinu, posebno što ide u ekipu koja ima ambicije ne samo da bude prva u Crnoj Gori, već i da napravi rezultat u Evropi.

Odlaskom Ranđelovića, otvara se - prostor.

- Otvara se prostor za neke fudbalere koji nisu pružili koliko su mogli. Ranđelović je do sada uvijek preuzimao odgovornost, koja će sada morati da bude raspoređena među ostalim fudbalerima.Optimista sam, jer u timu imam fudbalere koji mogu da preuzmu takvu ulogu.

Titula je, naravno, miljama daleko, ali Rudar ima druge ciljeve.- Svakako da je 12 bodova veliki zaostatak za Mogrenom, posebno zbog toga što su Budvani i dovođenjem Ranđelovića pokazali koliko su ozbiljni. Teško je planirati da ih stignemo, ali ćemo se truditi da odigramo što bolje. Ako se eventualno desi da Mogrenu ne krene, bićemo tu da reagujemo - kaže Vignjević i napominje da je Kup realna opcija.

- Već smo u polufinalu i do trofeja su samo tri utakmice. U Kupu ćemo imati veliki motiv i, po meni, realne šanse da dođemo do trofeja.

Pljevljaci sjutra putuju u Antaliju, četvrtu godinu zaredom.- Prošle godine smo za dvije sedmice u Antaliji mnogo više napredovali nego za šest mjeseci igranja u Crnogorskoj ligi. Taj boravak je veliki test za mlađe fudbalere, koji još ne shvataju da neke stvari u fudbalu ne mogu da se rade. Biće prilika da za dvije sedmice evropskog kursa otvorimo oči igračima da vidimo gdje su i šta su, a porazi svakako neće biti tragični - ističe Vignjević.

Prelazni rok nije završen, a Antalija je meka za prodaju fudbalera.- Ukoliko se ukaže neka šansa za prodajom, i ukoliko budemo zadovoljni ponudom, budite sigurni da je nećemo propustiti, bez obzira koji to bio igrač - zaključio je trener Rudara.

Galerija

Bonus video: