Vignjević više nije trener Vojvodine

“Fudbalski klub Vojvodina visoko cijeni stručne i ljudske kvalitete Nebojše Vignjevića, ali smatra da rezultati koji su ostvareni na terenu ne zadovoljavaju ambicije kluba i uložena sredstva”,stoji u saopštenju
64 pregleda 2 komentar(a)
Vignjević, Foto: Savo Prelević
Vignjević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.06.2013. 22:23h

Nebojša Vignjević od danas nije više trener Vojvodine – kako je saopšteno na sajtu novosadskog kluba, članovi Upravnog odbora Vojvodine su jednoglasno odlučili da ne produži saradnju sa Vignjevićem kome je na kraju sezone istekao ugovor.

“Fudbalski klub Vojvodina visoko cijeni stručne i ljudske kvalitete Nebojše Vignjevića, ali smatra da rezultati koji su ostvareni na terenu ne zadovoljavaju ambicije kluba i uložena sredstva pa je stoga odlučeno da se sa njim ne produži saradnja. FK Vojvodina se svom sada već bivšem treneru zahvaljuje na korektnom odnosu i želi mu puno sreće u nastavku karijere”, navodi se u saopštenju, u kojem, takođe, stoji da je izbor novog trenera biti prepušten novom sportskom direktoru Saši Drakuliću.

Vignjeviću, dakle, nije oprošten poraz od Jagodine u finalu Kupa Srbije. Vojvodina je u prvenstvu bila treća iza Partizana i Crvene zvezde.

Vignjević je Vojvodinu preuzeo u septembru prošle godine, kada je na klupi zamijenio dotadašnjeg trenera Zlatomira Zagorčića.

Vignjević je čak 21. trener Vojvodine od 2000. godine, a peti koji je vodio tim u poslednje dve sezone, posle Ljubomira Ristovskog, Dejana Vukićevića, Spasoja Jelačića (privremeni trener) i pomenutog Zagorčića.

Prije Vojvodine, Vignjević je u Srbiji vodio Rad i Hajduk iz Kule, u koji je stigao iz Rudara, u kojem je za dvije sezone osvojio tri trofeja, titulu i dva Kupa. Vodio je i Grbalj.

Bio je trener godine u Crnoj Gori 2010. godine…

Bonus video: