Vikend rekorda, evrogolova, majstorija...

Vikend rekorda, evrogolova, majstorija...
1016 pregleda 0 komentar(a)
Son proslavlja pogodak, Foto: Beta-AP, Beta-AP
Son proslavlja pogodak, Foto: Beta-AP, Beta-AP

Het-trik Lionela Mesija, pa Hoakina, majstorije Luisa Suaresa i Gorana Pandeva, momenat kada je Son odglumio pravog Ronalda..., sve to je obilježilo vikend u najjačim ligama.

Prethodni dani će se pamtiti i po prvom porazu Juventusa, novog posrtanja Bajerna i Mančester sitija, koji su sve dalje od titule u Bundesligi, odnosno Premijer ligi.

GOLMAN

Mirante (Roma) - stao je na gol tek drugi put ove sezone, ali je bio dovoljno zagrijan da u tihom derbiju protiv Intera skine dva zicera - prvo Lukakuu, a onda i Vesinu.

ODBRANA

Varan (Real Madrid) - Zidanov tim lako postiže golove, sve više su u završnici i defanzivci. Francuz je prvi pogodak u sezoni postigao u pobjedi nad Espanjolom.

Godin (Inter) - u duelu sa Romom je odigrao najbolju utakmicu od kada je ljetos stigao iz Atletika. Interova odbrana je djelovala kao zid...

Smoling (Roma) -..., ali i Roma je defanzivno bila skoro perfektna. Posljednju liniju je predvodio engleski fudbaler, koji ove sezone u Seriji A igra na visokom nivou.

SREDINA

Hoakin (Betis) - protiv Atletik Bilbaa je postao najstariji igrač u najjačih pet evropskih liga koji je postigao tri gola. Legendarni vezista Betisa je to uradio sa 38 godina i 140 dana.

Luis Alberto (Lacio) - iz sedmice u sedmicu se samo potvrđuje da je Španac ključna figura u veznom redu Rimljana. Ove sezone već ima 11 asistencija, od čega dvije u subotu u velikoj pobjedi nad Juventusom.

Milinković-Savić (Lacio) - dočekao je maestralan pas Luisa Alberta i na još maestralniji način zatresao mrežu. Prijem lopte, pa šut, sve iz koraka - bio je to SMS-ov dodir pun klase.

Bensebaini (Borusija Menhengladbah) - Alžirac je u dva prekida postao Borusijin junak trijumfa nad Bajernom.

Pandev (Đenova) - odavno Makedonac igra isključivo na klasu. Pokazao je to i u Lećeu gdje je postigao gol s 40 metara...

NAPAD

Rašford (Mančester junajted) - dugo su njegove partije bile u sjenci loših rezultata Junajteda, ali sada je sve na svom mjestu. „Crveni đavoli” pobjeđuju na krilima Rašforda, koji je u samo četiri dana s četiri gola riješio dva derbija - protiv Totenhema i Sitija.

Mesi (Barselona) - majstora nikada ne fali, ali pitanje kakav bi bio današnji fudbal da granice nije pomjerio Barsin čarobnjak. Još jedan meč za pamćenje, još jedan het-trik. Žrtva je Majorka...

Suares (Barselona) - nije na „Nou kampu” viđen samo Mesijev šou. Pamtiće se i čudesan gol petom Suaresa, za koji je kasnije priznao da mu je najljepši u karijeri.

Son (Totenhem) - u stilu pravog Ronalda, onog brazilskog, poigravao se s odbranom Barnlija kada je pogodio nakon što je 70 metara vukao loptu...

Vardi (Lester) - nova stranica istorije se piše u Lesteru. I, naravno, za sve se brine neustrašivi Vardi.

Bonus video: