Vilanova se povlači, Valverde ili Đunjent preuzimaju Barselonu?

Andoni Zubizareta obavio razgovor sa trenerom Valensije, dok se jedna od struja na "Nou Kampu" zalaže za nekadašnjeg fudbalera Katalonaca
0 komentar(a)
Tito Vilanova, Foto: Beta AP
Tito Vilanova, Foto: Beta AP
Ažurirano: 24.05.2013. 19:54h

Iako je prije nekoliko dana izjavio da će i naredne sezone vodi Barselonu, Tito Vilanova je blizu odluke da napusti klupu Katalonaca, kako bi mogao da se maksimalno posveti borbi protiv kancera pljuvačne žlijezde, prenosi španski portal “Konfidensial”.

On bi narednih dana trebalo ponovo da otputuje u Njujork na terapije, što mu je prioritet, a Sandro Rosel razumije tu njegovo odluku i već se dao u potragu za nasljednikom.

Barselona je već kontaktirala neke trenere, a sportski direktor Andoni Zubizareta je obavio razgovor sa Ernestom Valverdeom, strategom Valensije.

Četrdesetdevetogodišnji trenera je izrazio spremnost da se preseli na “Nou Kamp”, a sada se čeka definitivna odluka Vilanove.

Na ruku Barseloni ide i podatak da Valverde ima ugovor sa Valensijom do kraja ove sezone.

Jedna od struja u Barseloni zalaže se da ekipu preuzme Oskar Garsija Đunjent, bivši igrač tima sa “Nou Kampa”, koji je dvije godine radio u mlađim kategorijama, a ove sezone je sa Makabi Tel Avivom postao prvak Izraela.

On se idealno uklapa u profil koji želi Rosel.

Đunjent je rođeni Katalonac, odan je Barseloni, a dobro poznaje sve igrače i sistem rada.

Za Barselonu B je igrao od 1991. do 1993. godine, a potom narednih šest sezona za prvi tim.

Bonus video: