Vilijan i Kosta vratili Čelsi pobjedama

Svonsi je vodio na poluvremenu, golom Leroja Fera u osmom minutu. Ipak, preokret i pobjedu Liverpulu doneli su Roberto Firmino u 54. i Džejms Milner u 84. iz penala.
0 komentar(a)
Dijego Kosta, Foto: Reuters
Dijego Kosta, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.10.2016. 16:08h

Dva "brazilska" gola, u razmaku od sedam minuta sredinom drugog poluvremena, vratili su Čelsi pobjedama - Viljan i Dijego Kosta majstorskim udarcima srušili su Hal za povratak raspoloženja trenera Antonija Kontea, nakon tri depresivne sedmice.

Čelsi je slavio, kada je bio na prekretnici - tri meča bez pobjede, dva teška poraza u derbijima, stavili su "plavce" pod veliki imperativ pred gostovanje na rijeci Hal. Kao da je od ovog meča zavisilo - ili će nekadašnji evropski šampion krenuti ponovo na vrh, ili će sezona ličiti na prošlogodišnju, kada je Čelsi bio van svih ozbiljnijih tokova.

Konte je u međuvremenu s riječi prešao na djela, napravio je korekcije u timu, prije svega u odbrani - dugogodišnji nezamjenjivi desni bek Branislav Ivanović odstranjen je iz tima i prebačen na klupu, a italijanski trener je po prvi put u Premijer ligi instalirao svoju prepoznatljivu odbranu sa tri igrača.

Aspilikueta, Kejhil i David Luiz bila su ta trojica ljudi pozadi, dok su Mozes (desno) i Alonso (lijevo) dejstvovali uz aut-linije.

"Vježbali smo ovu odbranu na treninzima, ali treninzi nisu isto što i utakmice. Nije lako prilagoditi se tokom noći, potrebno je malo vremena, ali mislim da je, bar za prvi put, to dobro djelovalo. Uvijek je lijepo otići na internacionalnu pauzu sa tri boda", kazao je Gari Kejhil.

Slaven Bilić i Vest Hem su i nakon sedmog kola samo na jednom pobjedi, ali su makar prekinuli ubitačnu seriju od pet vezanih poraza - "čekićari" su na Olimpijskom stadionu u Londonu odigrali 1:1 sa Midlzbroom.

Bod na tabeli ne znači puno, ali će možda dati još malo vremena hrvatskom treneru, kojem prijeti otkaz.

"Pokazali smo karakter i timski duh. Gubili smo, a još jedan poraz bio bi poguban, tako da ni remi u ovoj situaciji nije loš. Ovo je način na koji se osvajaju bodovi", kazao je golman Vest Hema Adrijan.

Midlsbro je poveo golov Urugvajca Stuanija u 51. minutu, izjednačio je Francuz Dmitri Paje šest minuta kasnije, i to na kakav način - jedan od najboljih igrača proteklog Eura primio je loptu na lijevo stanu, prošao po vetrikali cijelu odbranu protivnika i sa desne strane pogodio suprotni ugao.

Liverpul je u prvom meču 7. kola vezao četvrtu pobjedu, pošto je napravio preokret protiv Svonsija u Velsu - od 1:0 za "labudove" do 2:1 za "redse".

Svonsi je vodio na poluvremenu, golom Leroja Fera, nakon prekida iz sumnjive ofsajd pozicije. Ipak, preokret i pobjedu Liverpulu donijeli su Firmino u 54. i Milner u 84. minutu iz penala.

Liverpul poslije sedam utakmica ima 16 bodova i drugi je na tabeli, uoči sjutrašnjeg velikog derbija trećeg i prvog - Totenhem na "Vajt hart lejnu" dočekuje Mančester siti.

Rezultati:

Hal - Čelsi 0:2

Vilijan 61, Kosta 67.

Sanderlend - VBA 1:1

Van Anholt 83. - Čadli 35.

Votford - Bornmut 2:2

Dini 50, Sases 65. - Vilson 31, King 62.

Vest Hem - Midlsbro 1:1

Paje 57. - Stuani 51.

Svonsi - Liverpul 1:2

Fel 8. - Firmino 54, Milner (penal) 84.

Nedjelja

Mančester junajted - Stouk

Lester - Sautempton

Totenhem - Mančester siti

Barnli - Arsenal

Bonus video: