Viljaš Boaš otišao iz Porta, čeka se prelazak u Čelzi?

Viljaš Boaš je spreman da plati svoju slobodu, koja iznosi 15 miliona eura, da bi - prešao u Čelzi!
0 komentar(a)
Viljas, Foto: Reuters
Viljas, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.06.2011. 12:26h

Jedan od najtalentovanijih evropskih trenera Andre Viljaš Boaš (ne)očekivano je danas podnio ostavku sa mjesta prvog trenera Porta, saopšteno je iz kluba.

"Obaviješteni smo o namjeri Viljaša Boaša da podnese ostavku, odjednom, bez opravdanog razloga. Ugovor o prestanku saradnje aktivira se odmah, uz određene uslove koje Viljaš Boaš mora da ispuni za prijevremeni prekid saradnje, kako piše u ugovoru", saopšteno je iz Fudbalskog kluba Porto.

Viljaš Boaš je, dakle, spreman da plati svoju slobodu, koja iznosi 15 miliona eura, da bi - prešao u Čelzi! Engleski mediji pišu da je dogovor 33-godišnjeg trenera sa gazdom Čelzija Romanom Abramovičem razlog zbog kojeg je naprasno prekinuo saradnju sa klubom kojem je prije samo mjesec i po donio pehar Lige Evrope.

Portugalska agencija "Lusa" objavila je da je da je Viljaš Boaš faksom obavijestio klub da želi da podnese ostavku i da će narednih dana potpisati ugovor sa Čelzijem.

Čelzi je ostao bez trenera na kraju prošle sezone, prije nešto više od 30 dana, kada je Karlu Anćelotiju kovertiran otkaz nakon očajne sezone u kojoj klub iz Zapadnog Londona nije osvojio trofej.

Očekuje se da će Viljaš Boaš krenuti stopama svog slavnog prethodnika, Žozea Murinja, koji je nakon briljantne epizode u Portu (osvojio Kup Uefa i Ligu šampiona) takođe preuzeo Čelzi.

Bonus video: