Viljaš Boaš želi Murinjovim stopama

Porto dočekuje Viljareal, a Benfika čeka Bragu. Obje utakmice počinju u 21.05 časova. Revanši su za sedam dana
0 komentar(a)
Viljaš Boaš, Foto: Reuters
Viljaš Boaš, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.04.2011. 16:44h

Sa jednim velikim favoritom, te još tri tima koji će šansu čekati iz prikrajka, večeras se igraju prvi mečevi polufinala Lige Evrope.

Među četiri najbolja plasirala su se čak tri tima iz Portugala, ali samo se o jednom priča - Porto je u svojoj zemlji već oteo Benfiki dva trofeja na njenom stadionu, a sada će pokušati da isto uradi u Evropi.

Ekipa koja je u polufinalu Lige Evrope dala Spartaku iz Moskve čak deset golova u dva meča, koja je bez poraza već 27 utakmica, a koja na klupi ima trenera koga su već prozvali “novi Murinjo”, veliki je favorit u polufinalnom obračunu sa Viljarealom, ali i u eventualnom finalu u Dablinu, gdje bi se sastala za boljim iz duela zemljaka, Benfike i Brage.

- Sastaju se dva napadačka tima, šteta što će samo jedan morati da pobijedi. Mislim da smo dobili najtežeg mogućeg protivnika, Viljareala bih uporedio sa Barselonom. Biće ekstremno teško - kazao je trener Porta Andre Viljaš Boaš.

Njega porede sa Murinjom ne samo zbog stava i fudbalske filozofije, već i zbog puta koji mu se ukazao - Murinjo je, naime, svoj pohod ka evropskim visinama počeo baš osvajanjem Lige Evrope (tadašnjeg Kupa Uefa) sa Portom 2003. godine.

Priča se i da će Viljaš Boaš uskoro u neki veći evropski klub, ali on je takve glasine demantovao...

- Čitao sam neke zaista apsurdne priče. Jedna kaže da ću u Juventus, druga da sam odbio Romu jer sam već rekao “da” Liverpulu. To su sve gluposti, ali neću dozvoliti da me dekoncentrišu, ni mene ni ekipu, sada kada treba da krunišemo jednu fenomenalnu sezonu - dodao je Viljaš Boaš.

U Viljarealu su posebno plaše napadača Porta Falkaa.

- Igrao sam sa njim i River Plati, u mlađim kategorijama. Ima nevjerovatan posljednji dodir, on je suva klasa! Kompletan napadač, ali se nadam da ćemo moći da se suprostavimo Portu - kazao je defanzivac Viljareala Mateo Musaćo.

Benfika je u drugom polufinalu favorit protiv Brage, makar zbog 15 bodova razlike između dva tima u prvenstvu, ali i očajnog bilansa rivala na “Stadionu svjetlosti” (jedan trijumf na 59 gostovanja).

- Neko kaže da Benfika nije ista od kada je Di Marija otišao u Real, a David Luiz u Čelzi, ali ona je i dalje veliki tim - kaže vezista Brage Hugo Viana.

Parovi: Porto - Viljareal (21.05), Benfika - Braga (21.05).

Revanši su za sedam dana.

Bonus video: