Vinisijus i Artur su budućnost, ko se sjeća Iska i Asensija

„Marka” u analizi ocijenila igrače Barselone i Reala nakon obračuna u Kupu kralja
1379 pregleda 0 komentar(a)
U prvom velikom derbiju pokazao da je zalog za budućnost: Vinisijus Žunior, Foto: SERGIO PEREZ
U prvom velikom derbiju pokazao da je zalog za budućnost: Vinisijus Žunior, Foto: SERGIO PEREZ
Ažurirano: 07.02.2019. 15:35h

Kao i uvijek nakon „el klasika”, španski mediji nadugo i naširoko analiziraju igru Barselone i Reala.

Ovog puta je „Marka” imala i dosta materijala, jer su u najvećem derbiju španskog fudbala „u izlogu” bili i mladi talenti Artur i Vinisijus Žunior.

Njih dvojica su pokazala da su budućnost, a vrijeme nekih prolazi..

Marselo i Kutinjo nisu na potrebnom nivou

Nijedan od dvojice Brazilaca nije u najboljoj formi i to se opet pokazalo. Barselona je pikirala Marsela kao slabost Reala i to je Malkom iskoristio, jer je učinio da njegov sunarodnik pati.

Filipe Kutinjo je još jedan igrač koji se muči ove sezone i ne pokazuje kvalitet koji sigurno ima. Njegov doprinos timu je skroman i bio je uglavnom neprimjetan protiv Reala.

Vinisijus i Artur su budućnost

Drzak je, napada, doprinosi timu i želi da preuzme glavnu ulogu - Vinisijus je prošao test u svom prvom „el klasiku”, ali mu je nedostajalo preciznosti u samoj završnici a imao je i neke loše odluke.

Real plan je bio jasan - tražiti Vinisijusa u sredini ili preko njega praviti višak na lijevom krilu.

Artur je još jednom odigrao odličan meč u dresu Barselone i pokazao je sjajan igrač. Uvijek je bio slobodan i tražio loptu, a kada nije imao loptu nije prestajao da radi za tim.

Kejlor Navas nije bio Madridov problem

Dolazak Tiboa Kurtoe je napravio život teškim za Kostarikanca, ali je ostao u dobroj formi i to pokazuje kad god dobije šansu. Nije izgubio osjećaj, što je pokazao kada je odbranio šut Luisa Suaresa u prvom poluvremenu.

Semedo je Barselonin najbolji desni bek

Portugalac je prešao dug put ove sezone. Brzo ide naprijed i solidan je pozadi, a odlično je blokirao pokušaj Gareta Bejla. Na desnoj strani je je ponajbolji igrač Ernesta Valverdea.

Solari je prošao najveći test

Malo po malo, Santjago Solari oblikuje Real Madrid po svojoj želji. Ima rezultate i, iznad svega, njegov tim se osjeća i izgleda samopouzdano. „Blankosi” su u seriji od šest mečeva bez poraza, jer su nakon pet pobjeda upisali remi na „Kamp nouu”.

Lukas je bitniji od Bejla

Kao starter na „Kamp nouu”, Lukas Vaskes je još jednom pokazao svoju važnost pod Solarijem, a čak je dao i prvi gol na meču. Žrtvuje se za odbranu, a može da pomogne i u napadu.

Pike i Ramos su vječni

I Đerard Pike i Serhio Ramos donose sigurnost svojim timovima, a još jednom su pokazali pouzdanost u napetom meču. Ramos je odigrao svoj 40. „el klasiko”, a Pike 33.

Niko se više ne sjeća Iska ili Asensija

Obojica su postala zaboravljena pod Solarijem, koji sve manje računa na njih. Činjenica je da je Marko Asensio bio povrijeđen, ali oni koji su igrali pokazuju da njih dvojica nisu ni potrebna.

Malkom i Ljorente su bili neiskorišćeni

Brazilac je bio najopasniji igrač Barselone, a Markos Ljorente je još jednom pokazao klasu u velikoj utakmici. Solari je ostavio Kazemira na klupi, a mladi Španac je pokazao da može da ga zamijeni.

Bonus video: