"Viola" sigurna za Evropu, Inter odolio Napoliju

Tim Vinćenca Montele napravio uvod u finale Kupa koje se naredne subote igra na rimskom "Olimpiku" protiv Napolitanaca
0 komentar(a)
Inter - Napoli, Foto: Reuters
Inter - Napoli, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.04.2014. 21:43h

Pobjedom u Bolonji (3:0) i remijem Intera sa Napolijem u Milanu (bez golova) Fiorentina je došla na korak od direktnog plasmana u Ligu Evrope.

Računajući da su Napolitanci neuhvatljivi na trećem mjestu (imaju osam bodova više tri kola prije kraja) "viola" više ne juri kvalifikacije za Ligu šampiona, a direktan plasman u manje evropsko takmičenje ne bi smio da dođe u pitanje, iako je Inter na četiri boda minusa.

Ipak, Fiorentina bi kartu za Ligu Evrope mogla da obezbijedi i kroz finale Kupa, koje igra na "Olimpiku" protiv Napolija 3. maja, jer bi u slučaju da osvoji pehar, bez obzira na plasman u prvenstvu, otišla direktno u Ligu Evrope...

Tim Vinćenca Montele je samo u prvih 15 minuta imao problema sa Bolonjom, a kada je Huan Kvadrado u 23. načeo domaćina bilo je samo pitanje koliko će golova da postigne ekipa iz renesansnog grada.

Već u 34. je Josip Iličić evrogolom povisio na 2:0, a Kvadrado je tri minuta prije kraja postavio konačan rezultat na "Dal'Ari").

"Počeli smo stidljivo, ali kako je vrijeme odmicalo zauzimali smo teren i na sreću postigli gol u pravom momentu. Bitno je što smo pobijedili pred finale Kupa, jer je to utakmica koju čekamo već dugo", rekao je Montela i istakao da možda u finalu zaigra i Đuzepe Rosi koji se oporavlja od povrede.

"Vidjećemo tokom naredne sedmice šta će biti, kako će se ponašati na treninzima", kazao je Montela.

Stefan Savić je ostao na klupi, vjerovatno ga je Montela čuvao za finale Kupa, a mjesto među rezervama imao je i drugi Crnogorac u timu Marko Bakić.

Fiorentina misli na Kup, a Bolonju čeka pakao do kraja kada je u pitanju opstanak, jer bi sjutra mogla da "sklizne" u zonu ispadanja, ako Sasuolo osvoji makar bod protiv Juventusa.

Inter je igrao na bod protiv Napolija, a defanziva je oblast u kojoj se Valter Mazari odlično snalazi.

Na kraju, milanski tim je, iako je bio slabiji rival, ispunio cilj.

"Azuri" su imali nekoliko velikih šansi (Hose Kaljehon i Gokan Inler prije svih), ali je na kraju ostalo 0:0.

I ne samo to, Rafael Benites je u problemu, jer se u finišu nakon sudara sa štoperom Intera Marko Andreolijem povrijedio Gonsalo Iguain.

Italijanski mediji navode da je Pipita, koji je inače igrao nedovoljno oporavljen na "Meaci", upitan za duel sa Fiorentinom u finalu Kupa.

Rezultati

Inter - Napoli 0:0

Bolonja - Fiorentina 0:3 (Kvadrado 23, 87, Iličić 34)

Nedjelja: Verona - Katanija, Kaljari - Parma, Livorno - Lacio, Sampdorija - Kjevo, Torino - Udineze, Atalanta - Đenova.

Ponedjeljak: Sasuolo - Juventus.

Petak: Roma - Milan 2:0

Bonus video: