Više nema dileme: Spaleti od ponedjeljka trener Intera

"Po meni, Spaleti je idealan profil trenera za Inter", poručio je bivši vlasnik Masimo Morati
1 komentar(a)
Lućano Spaleti, Foto: Reuters
Lućano Spaleti, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.05.2017. 15:12h

Inter na kraju nije mogao da dovede veliko trenersko ime, Antonio Konte i Dijego Simeone su rekli "ne", pa je milanski velikan shvatio da mu je realnost u blizini, u Rimu.

Novi trener Intera biće Lućano Spaleti, redom prenose italijanski mediji i ističu da je sve dogovoreno sinoć u Vječnom gradu.

"Vlasnik Intera Stiven Žang, direktor Valter Sabatini i sportski direktor Pjero Auzilio su imali sastanak koji je trajao tri i po sata nakon kojeg je odlučeno da Spaleti bude novi trener", prenosi "Gazeta delo sport".

Na sastanku je prije svega odlučeno da "crno-plavi" više ne čekaju Kontea, koji je na dobrom putu da ostane u Čelsiju, a Spaleti je onda logičan izbor s obzirom na to da mu na kraju ove sezone ističe ugovor sa Romom.

Spaleti bi trebalo već u ponedjeljak da bude promovisan, a poznato je i da će potpisati trogodišnji ugovor vrijedan četiri miliona eura po sezoni.

"Po meni, Spaleti je idealan profil trenera za Inter", poručio je bivši vlasnik Masimo Morati.

Spaleti je logičan izbor i ako se zna da je u Romi sarađivao sa Sabatinijem, koji je prije dvije sedmice postao jedan od najvažnijih ljudi u sportskom sektoru Intera.

Italijanski mediji su tako danas najavili i da bi za Spaletijem u Milano mogao da krene Rađa Naingolan, za kojeg je Inter spreman da ponudi "vučici" 45 miliiona eura.

Takođe, meta je i Antonio Ridiger, a jedna od opcija za vezni red je i Kevin Strotman, te Emerson za poziciju lijevog beka.

"To je ono što Spaleti želi", navodi "Gazeta delo sport".

Isti list dodaje i da će Inter na ljeto žrtvovati Ivana Perišića (traže ga Mančester junajted i Pari Sen Žermen, cijena je oko 50 miliona) kako bi sanirao minus zbog finansijskog fer-pleja.

Bonus video: