Vlasnik Milana je obični prevarant!

Li ne samo da nije vlasnik, već je i osoba sumnjive prošlosti, navodi list, koji tvrdi da su njegovi otac i brat u zatvoru, zbog toga što su "prevarili jednu kompaniju za 58 miliona dolara"
1 komentar(a)
Li Milan, Foto: Reuters
Li Milan, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.11.2017. 21:07h

Vlasnik Milana Jonghong Li nije nikakav biznismen, niti vlasnik rudnika u Kini, već obični - prevarant.

Tako tvrdi "Njujork tajms", koji navodi da je detaljnom provjerom ustanovio da se Li ne vodi kao vlasnik niti jednog rudnika u svojoj zemlji, a "kamoli najvećeg rudnika fosfora u Kini", kako se predstavlja.

"Njegova navodna kompanija 'Guizhou Fuquan Group' promijenila je četiri vlasnika u posljednje dvije godine, a nijedan od njih nije Li. Jedna osoba, koja se vodi kao vlasnik, mogla bi da ima posredne veze sa Lijem", piše "Njujork tajms".

Li ne samo da nije vlasnik, već je i osoba sumnjive prošlosti, navodi list, koji tvrdi da su njegovi otac i brat u zatvoru, zbog toga što su "prevarili jednu kompaniju za 58 miliona dolara".

Novinari "Njujork tajmsa" pokušali su da stupe u kontakt sa Lijem i njegovim savjetnicima u Milanu, ali niko od njih nije želio da razgovara sa njima na tu temu.

Jonghong Li je u aprilu prošle godine postao vlasnik Milana, nakon što je kupio 99 odsto akcija kluba za oko 750 miliona eura.

"Rosoneri" su minulog ljeta potrošili skoro 200 miliona eura za dovođenje igrača, ali su nakon 12 kola Serije A tek sedmi na tabeli sa 13 bodova manje od Napolija.

Svjetski mediji su krajem septembra javili da je Li traži još jednog investitora, kako bi ojačao finansijsku poziciju kluba, nakon što su kineski vlasti zabranile iznošenje novca iz zemlje zbog ulaganja u strane fudbalske klubove.

Bonus video: