Vlaznija "glumi" Fljamurtari

"Ovo je pravi test da vidimo kako igraju Albanci i definitivno najbolja moguća provjera za mečeve sa Fljamurtarijem", rekao je Saša Petrović uoči meča sa Vlaznijom (srijeda, 18 časova)
54 pregleda 0 komentar(a)
mug, Foto: Savo Prelević
mug, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.06.2011. 19:27h

Da su mogli da biraju, vjerovatno ni sami ne bi izabrali bolji test za prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope - fudbaleri Budućnosti sjutra veče pod Goricom (18 časova) dočekuju Vlazniju iz Skadra, u utakmici koja je zakazana prije nego što je podgorički tim saznao da ga na startu evropskih iskušenja čeka duel sa rivalom Vlaznije iz albanskog prvenstva, Fljamurtarijem iz Valone.

Vlaznija će, dakle, "glumiti" Fljamurtari, a fudbaleri Budućnosti početi sa navikavanjem na - albanske protivnike.

"Ovo je pravi test da vidimo kako igraju Albanci i definitivno najbolja moguća provjera za mečeve sa Fljamurtarijem. Albanski fudbal je u ekspanziji, iz te zemlje svake godine dolaze sve kvalitetnije i kvalitetnije ekipe, pa sam siguran da nas čeka vrlo težak posao, i danas protiv Vlaznije, a posebno za sedam dana protiv Fljamurtarija", prokomentarisao je trener Budućnosti Saša Petrović.

Od meča sa Vlaznijom Budućnost će početi i navikavanje na igru u kojoj nema Ivana Vukovića, najboljeg strijelca Podgoričana posljednjih godina. Petrović kaže da će odlaskom Vukovića možda promijeniti i sistem.

"Uvježbavaćemo paralelno dva sistema igre, dvije varijante, i bićemo spremni da ih mijenjamo čak i u toku utakmice, u zavisnosti koliko se protivnik privikne na našu igru.

Odlaskom najboljeg strijelca, Petrovića ne brine realizacija.

"Trenutno imam četvoricu napadača koji fantastično rade i u koje imam puno povjerenje: Mugošu, Rotkovića, Nikača i Adrovića. Mislim da je prava šteta što u isto vrijeme nema mjesta za sve".

Peti napadač je Sanibal Orahovac (peti po trenutnom redosljedu, po znanju definitivno prvi), koji se tek oporavio od povrede mišića.

"Orahovac se vratio, ali će narednih dana raditi individualno, sa profesorom Idrizovićem. Njegov pravi povratak očekujem uskoro", kazao je Petrović, koji je već nakon deset dana priprema ispunjen optimizmom i samopouzdanjem.

"Iako imam vrlo mlad tim, sa prosjekom oko 21 godinu, mislim da su igrači polako stasali i da su spremni da budu nosioci igre. Uostalom, oni više nisu neiskusni fudbaleri. Od njih sada očekujem da ne prave razliku između treninga i utakmica, između prijateljskih i takmičarskih mečeva. Očekujem da svaki izlazak na teren doživljavaju isto. Očekujem da to demonstriraju već sjutra, protiv Vlaznije.

Fljamurtari i Vlazniju dijeli samo jedno mjesto na tabeli u nedavno završenom albanskom šampionatu - tim iz Valone završio je kao drugi, dok su Skadrani bili treći. Podgorička publika imaće priliku da vidi i tri nekadašnja člana "plavih", koji sada nose dres Vlaznije: Miroslava Vujadinovića, Blaža Rajovića i Bracana Popovića.

Vlaznija se, inače, priprema u Nikšiću.

Bonus video: