Vodeći u Boki žele da se vrate pobjedama

U posljednjem kolu drugog kruga šampionata vodeći će pokušati da se vrate pobjedama, i to u Boki – Budućnost gostuje Grblju u Radanovićima, a Mladost Bokelju u Kotoru.
0 komentar(a)
Budućnost - Grbalj, Foto: Savo Prelević
Budućnost - Grbalj, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.03.2017. 10:05h

Budućnost i Mladost, dva jedina kandidata za titulu – iako je Budućnost mnogo veći, sa sedam bodova prednosti – bez pobjede su u posljednja dva kola.

Ekipa Miodraga Vukotića vezala je dva poraza, što joj se prvi put dogodilo ove sezone, dok je tim Gorana Perišića sa dva uzastopna remija, i to kod kuće, propustio priliku da se lideru dodatno približi na tabeli.

U posljednjem kolu drugog kruga šampionata vodeći će pokušati da se vrate pobjedama, i to u Boki – Budućnost gostuje Grblju u Radanovićima, a Mladost Bokelju u Kotoru.

Dečić u Tuzima protiv Iskre ima dobru priliku da nastavi seriju sjajnih rezultata, a Sutjeska kraj Bistrice protiv Jedinstva veliku šansu da veže treću pobjedu.

Veoma interesantan meč očekuje se na Trešnjici, gdje kandidat za Evropu Zeta dočekuje ove polusezone sjajni Lovćen.

Budućnost bez pola tima

Budućnost u Radanovićima ima sjajan bilans, jer je tamo vezala osam pobjeda u prvenstvu, ali jesenji poraz od 1:0 i eliminacija u Kupu od Grbljana dobro su upozorenje za tim Miodraga Vukotića.

Drugi problem je još ozbiljniji – lider će, naime, nastupiti bez šest fudbalera u odbrani i veznom redu.

"Povrijeđeni su štoperi Vukčević, Mitrović i Simović, kao i igrači sredine terena Hočko, Mirković i Raičević. Uprkos svemu, moramo da budemo optimisti. Obavili smo razgovore na svim nivoima u klubu i vjerujem da ćemo izaći iz krize. Očekujem reakciju, iako će ovo biti praktično nova Budućnost, bez šest važnih fudbalera", kazao je Vukotić.

Napadač Goran Vujović se vraća u tim nakon odležane suspenzije, što je jedna dobra u moru loših vijesti za Podgoričane.

"Nadam se da ću uz Đalovića pomoći mladim igračima da pobijedimo. Moramo što prije da se vratimo u ritam pobjeda", kazao je Vujović.

Grbalj je dobro počeo drugi dio sezone, a na svom stadionu ostvario je obje pobjede, uz gol-razliku 5:1.

"Forma nam je u usponu, bilo smo blizu pobjede i protiv Mladosti u gostima u prošlom kolu. Bilo bi sjajno da obradujemo navijača pred prvenstvenu pauzu, i to protiv rivala prema kojem gajimo veliki respekt", rekao je trener Grblja Miljan Radović.

U Tuzima i na Trešnjici za Evropu i opstanak

Mladost je sedam bodova iza lidera, ali i šest ispred ekipa koje nisu u evropskoj zoni – kako ko gleda na stvari.

"Plasman u Evropu nam je prioritet, a šteta što smo propustili dvije dobre prilike da se dodatno približimo Budućnosti. No, još nije gotovo, želimo da pobijedimo na teškom gostovanju u Kotoru, protiv Bokelja koji se grčevito bori za opstanak, i dodatno zakomplikujemo borbu za titulu", kaže Marko Burzanović, vezista Mladosti.

Kotorani se „dave“, pod hitno im je potreban šlauf za spasavanje.

"Nemamo više izbora, na svim preostalim utakmicama, a ostalo ih je ukupno 12, moramo da idemo na pobjede", kazao je trener Bokelja Slobodan Drašković.

Trećeplasirani Dečić dočekuje Iskru, a sa eventualna tri boda velika pobjeda protiv Budućnosti pod Goricom prošle subote dobila bi dodatni sjaj.

"Nadamo se plasmanu u Evropu, vjerujemo u to. Pobjedom protiv Iskre napravili bismo još jedan korak ka tome", ističe napadač Dečića Uroš Đuranović.

Zeta igra dobro ovog proljeća, još nema poraz, ali ni pobjedu na svojoj Trešnjici, gdje je remizirala protiv Budućnost i Petrovca.

Kako Golubovčani u prvom dijelu sezone uopšte nisu igrali na svom stadionu, eventualna pobjeda protiv Lovćena bila bi im prva na Trešnjici još od 11. maja prošle godine.

"Protivnik je težak, Lovćen igra odlično ovog proljeća. I mi smo, međutim, u dobroj formi, vjerujem da je konačno došao red da se radujemo na našem stadionu", istakao je kapiten Zete Igor Vujačić.

Rudar je ovog proljeća pobijedio samo Budućnost (uz tri poraza), ali ni Petrovac nije u formi – ekipa Aleksandra Nedovića jedina uz Jedinstvo nema pobjedu u 2. polusezoni.

"Vjerujem da će baš od ove utakmice uslijediti bolji dani za Rudar", kaže defanzivac Pljavljaka Radule Živković.

PAROVI

GRBALJ – BUDUĆNOST (15 h)

Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

DEČIĆ – ISKRA (15)

Sudija: Vladan Kojović (Podgorica)

RUDAR – PETROVAC (15)

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

SUTJESKA – JEDINSTVO (15)

Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

ZETA – LOVĆEN (15)

Sudija: Milovan Milačić (Podgorica)

BOKELJ – MLADOST (15)

Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

Bonus video: