Vojska ponovo jača od talenta

Srećom, bila je ovo samo prijateljska utakmica, u kojoj Crna Gora nema pobjedu preko četiri godine. Neće je imati ni u naredne dvije, jer će ovakve utakmice ubuduće biti rijetkost u kalendaru. Od septembra kreće Liga nacija, takmičarski dueli, u kojima naš tim ima neuporedivo bolji skor
116 pregleda 10 komentar(a)
Fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.06.2018. 20:37h

Nije uspjela seniorska, nije uspjela mlada, nije uspjela ni omladinska, nije uspjela nijedna selekcija Crne Gore, bilo da je sama, bilo da je (ranije) u zajednici sa Srbijom.

Nije uspjela ni selekcija Ljubiše Tumbakovića - da pobijedi reprezentaciju Slovenije.

Talenat ni ovoga puta nije nadmašio vojsku.

Srećom, bila je ovo samo prijateljska utakmica, u kojoj Crna Gora nema pobjedu preko četiri godine. Neće je imati ni u naredne dvije, jer će ovakve utakmice ubuduće biti rijetkost u kalendaru.

Od septembra kreće Liga nacija, takmičarski dueli, u kojima naš tim ima neuporedivo bolji skor.

Srećom, nema više toliko prijateljskih, ne samo zbog negativnog skora Crne Gore, već i zbog toga što ovakvi dueli, posebno u ovom tereminu, na kraju sezone, više ne znače nikome, pa čak ni selektorima.

I vjerovatno se više neće dogoditi da Crnoj Gori na jednom meču nedostaje čak 12 fudbalera.

Dvije izmjene napravio je Tumbaković o odnosu na meču u Zenici, Mijatović je stao na golu umjesto Petkovića, Jovović je zauzeo mjesto na lijevom krilu, umjesto Vešovića, koji se vratio nazad, na poziciju lijevog beka, umjesto povrijeđenog Stojkovića.

Motivisanije je krenula Crna Gora, valjda željna da prekine beskrajnu seriju loših rezultata u prijateljskim duelima. Lijepo je izgledala igra našeg tima u prvih pola sata, uprkos ozbiljnim hendikepima - lopta je imala dobar protok, uglavnom zahvaljujući Kosoviću, aktivna su bila i krila, Janković i Jovović, uz dopunu Marušića i Vešovića.

Aktivni su bili i napadači - Mugoša je u 12. minutu imao prvu dobru šansu, nakon dodavanja Kosovića, bio je sam ispred Beleca, ali je, čini se, prerano šutirao, jer je mogao još da ide - slovenački golman je uhvatio loptu.

Bećiraj je u 31. minutu nakon prodora Jovovića postigao lijepo gol i digao publiku na noge, makar na trenutak - malo je ko čuo zvižduk hrvatskog sudije Igora Pajača, koji je signalizirao prijem lopte rukom našeg napadača.

Slovenci, koji su do finiša prvog dijela samo jednom ušli u naš šesnaesterac, poveli su iz drugog opasnog dolaska pred naš gol.

Tipično slovenački - Kopitović je visoko podigao nogu, u namjeri da izbaci loptu, nije vidio da mu s leđa prilazi vezista EmpolijaMiha Zajc. Kontakt, penal i 1:0 za “zmajčeke” - precizan sa bijele tačke bio je Roman Bezjak.

Drugo poluvrijeme krenulo je u sporijem ritmu, jer su se dva selektora odmah odlučila za izmjene. Kod Crne Gore, ušli su Lončar, Đorđević i Hakšabanović, a u 73. minutu debitovao je Miloš Bakrač.

Samo tri minuta kasnije, defanzivac Sutjeske je mogao da postigne gol na debiju - nevjerovatno je šta on i Bećiraj nisu uspjeli da “uguraju” u mrežu, nakon što je Mugoša sjajnim udarcem glavom pogodio stativu.

Tako je otišlja posljednja (velika) šansa našeg tima, jer su Slovenci samo tri minuta kasnije dali drugi gol i zaključali meč - kontanapad i ubacivanje rezerviste Črnigoja po desnoj strani iskoristio je Zajc, da poentira sa sedam-osam metara.

CRNA GORA - SLOVENIJA 0:2

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 4.000. Sudija: Igor Pajač (Hrvatska). Strijelac: Bezjak (penal) u 39. i Zajc u 79. minutu za Crnu Goru. Žuti kartoni: Vešović, Mugoša (Crna Gora), Kurtić, Mevlja, Jokič (Slovenija).

Crna Gora: Mijatović, Marušić, Kopitović, Simić (73. Bakrač), Vešović, Mirković (69. Hakšabanović), Kosović (55. Lončar), Janković (85.Kajević), Jovović (63. Đorđević), Mugoša (85. Boljević), Bećiraj.

Slovenija: Belec, Milec (46. Stojanović), Blažič, Krhin (63. Majer), Kurtić (56. Dervišević), Zajc, Bezjak, Jokič, Mevlja (73. Boben), Verbič (62. Črnigoj), Matavž (46. Šporar).

Bonus video: