Vokri: FIFA i UEFA imaju dvostruke standarde

"Ne razumijemo razloge koji stoje iza toga, UEFA ima jedan standard u situaciji sa Kosovom i drugi sa Gibraltarom, teritorijom koju nijedan fudbalski savez nije priznao", rekao je Vokri
4 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2012. 19:52h

Predsjednik kosovskog fudbalskog saveza Fadilj Vokri optužio je danas čelne ljude svjetskog i evropskog fudbala da imaju dvostruke standarde.

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) odložila je za decembar odluku da reprezentaciji Kosova dozvoli igranje međunarodnih prijateljskih utakmica, dok je Evropska fudbalska unija (UEFA) na jučerašnjoj sjednici Izvršnog komiteta u Sank Peterburgu primila Gibraltar u privremeno članstvo.

"Mi smo razočarani sa odlukom o odlaganju. Ne razumijemo razloge koji stoje iza toga, UEFA ima jedan standard u situaciji sa Kosovom i drugi sa Gibraltarom, teritorijom koju nijedan fudbalski savez nije priznao. Iznenađeni smo zbog prisutne razlike i opstrukcije sa kojom se suočavamo", rekao je Vokri aganciji Rojters.

FIFA je u maju Kosovu dala saglasnost, ali je promijenila odluku nakon protesta čelnika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i predsjednika UEFA Mišela Platinija.

Bonus video: