Volfsburg bolji od Šalkea

"Bilo bi loše da smo i ovaj meč izgubili. Bilo je bitno da reagujemo, da pokažemo da imamo kvalitet i mislim da smo to uradili u velikom stilu", rekao je Magat
0 komentar(a)
Volfsburg, Foto: Beta/AP
Volfsburg, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.09.2011. 18:14h

Volfsburg je nakon pobjede na startu protiv Kelna vezao tri poraza, a onda je treneru Feliksu Magatu na megdan došla ekipa koju poznaje do detalja.

„Vukovi” su kod kuće savladali Šalke sa 2:1, a junak je bio hrvatski napadač Mario Mandžukić koji je najzaslužniji za preokret na „Volksfagen areni”.

Šalke je prethodno poveo golom Raula već nakon 13 minuta igre.

"Bilo bi loše da smo i ovaj meč izgubili. Bilo je bitno da reagujemo, da pokažemo da imamo kvalitet i mislim da smo to uradili u velikom stilu. Jer, u ovakvoj ligi nije lako doći do preokreta", rekao je Magat.

Šalke je ovim porazom napravio korak unazad u borbi za vrh tabele - Bajern i Verder, koji dijele prvo mjesto, sada imaju tri boda više od tima Ralfa Rangnika.

"Ova utakmica je mogla da se odvija drugačije i sami smo krivi za poraz", kazao je Rangnik.

Keln ni u trećem meču kod kuće nije došao do trijumfa ove sezone. Treći poraz timu Stalea Solbakena nanio je Nirnberg (2:1) koji je u samo četiri minuta dobio dva penala - oba je iskoristio Belgijanac Timi Simons.

Rezultati

Volfsburg - Šalke 2:1

Mandžukić 33, 82 - Raul 13.

Keln - Nirnberg 1:2

Ćihi 39 - Simons (penal) 31, 35 (penal).

Subota

Bajern - Frajburg 7:0

Borusija M. - K'lautern 1:0

Borusija D. - Herta1:2

Majnc - Hofenhajm 0:4

Štutgart - Hanover 3:0

Verder - Hamburger 2:0

Petak

Augsburg - Bajer 1:4

Bonus video: