Volkov spasao Partizan u Razgradu

Ludogorec, bugarska „legija stranaca” je bila nemoćna pored crnogorskih reprezentativaca Drinčića i Volkova
2 komentar(a)
Ažurirano: 30.07.2014. 22:27h

Žrijeb kvalifikacija za Ligu šampiona drugu godinu zaredom je beogradske „crno-bele” sastavio sa prvakom Bugarske, Ludogorecom. I ovoga puta je prvi meč odigran u Razgradu, samo, za razliku od prošlogodišnjeg polufinala (2:1), Partizan je sačuvao svoju mrežu i neće u revanšu na stadionu „JNA” morati da juri minus.

Prošle godine je Ludogorec u revanšu iz kontre kaznio Partizan za novi trijumf (1:0).

Ludogorec, bugarska „legija stranaca” je bila nemoćna pored crnogorskih reprezentativaca Nikole Drinčića i Vladimira Volkova (odigrali svih 90 minuta) da nađe put do gola, pa je favorizovani domaći sastav tek jednom šutirao u okvir gola.

A tada je najbolji igrač susreta, Volkov, uspio da izbije loptu sa gol linije. Posljednjih 25 minuta u igru je ušao i Petar Grbić, ali u tom dijelu igre nijedan od rivala nije želio da riskira sa većim brojem igrača naprijed.

Oprezna igra u prvim duelima 3. kola kvalifikacija za elitno evropsko takmičenje učinila je da Standard u Liježu odigra bez golova sa Panatinaikosom, ali i ukrajinski Dnjepar sa FC Kopenhagenom. Taj meč je odigran u Kijevu, uz incidentno ponašanje domaćih navijača koji su napadom na gostujuće navijačice izazvali kratkotrajan prekid.

A prvi dueli polufinala kvalifikacija donijeli su i iznenađenja - kiparski AEL Limasol je kući savladao Zenit, dok je veliki Seltik „pao” u Varšavi pred Legijom sa čak četiri gola u mreži (4:1).

„Kelti” su čak poveli u 8. minutu golom Mekgregora, ali su nakon isključenja Ambrouza još i dobro prošli - Ivica Vrdoljak je promašio dva penala za Legiju. Ogroman korak ka eliti napravio je zagrebački Dinamo, koji je zahvaljujući Marselu Brozoviću slavio na gostovanju Alborgu.

Lil je odbio ponudu Rome za Marka Bašu. Naš sjajni štoper je dokazao i zašto - francuski klub je baz primljenog gola izvojevao pobjedu na gostovanju Grashopersu.

Rezultati 3. kola kvalifikacija

Aktobe - Steaua 2:2

Karabag - Salcburg 2:1

HJK Helsinki - APOEL 2:2

AEL - Zenit 1:0

Dnjepar - FC Kopenhagen 0:0

Grashopers - Lil 0:2

Fejnord - Bešiktaš 1:2

Ludogorec - Partizan 0:0

Standard - Panatinaikos 0:0

Alborg - Dinamo Zagreb 0:1

Maribor - Makabi Tel Aviv 1:0

Legija - Seltik 4:1

Bonus video: