Vrijeme je da idem, zaslužio sam

Kapiten Zete Igor Vujačić nestrpljivo čeka transfer u inostranstvo
1387 pregleda 1 komentar(a)
Igor Vujačić, kapiten Zete
Igor Vujačić, kapiten Zete

U anketi FSCG izabran je za drugog najboljeg igrača lige, a kada je u pitanju defanziva, u Crnoj Gori je odavno bez premca.

Igor Vujačić, kapiten Zete, najprijatnijeg iznenađenja sezone, vođa najbolje odbrane u Telekom 1. CFL, trenira sa ekipom i čeka transfer u inostranstvo.

On se "najavljuje" već nekoliko prelaznih rokova, ali nikako da se desi...

- Mislim da je vrijeme da idem - da sam to zaslužio igrama, radom, ponašanjem... - kaže Vujačić, koji ima 24 godine, a već petu sezonu komanduje odbranom Zete.

Na domaćoj sceni je toliko prošao, da bi svaki naredni dan možda bio i suvišan... Vujačić trenira i čeka.

- Nadam se da će ljudi iz kluba uspjeti da dogovore transfer, rečeno mi je da će ta tema doći na red nakon praznika. Iskreno, prijala bi mi promjena, dugo sam u Zeti, puno sam dao klubu, on meni takođe, isti je slučaj sa našom ligom - dodaje stameni štoper.

Vujačić ne može, niti bira narednu destinaciju...

- Razmišljam samo o tome da mi treba nešto novo. Takođe, mislim da sam i dalje mlad, da mogu da napredujem, ali to je sada moguće jedino u nekoj jačoj ligi, sa jačim utakmicama. Želim da se usavršavam, da pokušam da što više prikrijem nedostatke, koje ima svaki fudbaler.

Na pitanje da li bi mogao da zamisli sebe kako i na proljeće igra u Crnoj Gori, Vujačić kaže:

- Nikad se ne zna šta nosi dan, šta donosi noć. Profesionalac sam i naravno da bih igrao najbolje što mogu još pola godine. Na ljeto mi ističe ugovor i onda bih probao da nađem klub.

I ako ode, Vujačić ostavlja lijepu priču na Trešnjici:

- Najmlađa smo ekipa u ligi, igramo po mnogima najljepši fudbal. Napravili smo fenomenalnu stvar, ne samo u prvom dijelu ove, nego i prošle sezone. Nadam se da će, i ako odem, momci nastaviti u istom ritmu.

Vujačić je mnogo prošao u karijeri za nekog ko ima 24 godine. Debitovao je u Zeti sa samo 16 i po godina, put ga je 2013. odveo u Vojvodinu...

- Bila je to šansa, ali mnoge stvari mi nisu išle naruku, a bio sam mlad, želio sam da igram odmah. Desila se i smrt predsjednika kluba, sve je to uticalo da se vratim, prvo u Mogren, pa onda u Zetu, koja mi je pomogla da se vratim fudbalu na pravi način - zaključuje Vujačić.

I danas gledam Vidićeve klipove

Igor Vujačić se divi dvojici štopera - jedan je bivši, drugi je i dalje aktivan.

- Nemanja Vidić i Tijago Silva su igrači u koje sam ‘zaljubljen’. Vidić je bio hrabar, skočan, beskompromisan, brz, imao je tačan pas, bio je pravi vođa... Tijago Silva je drugačiji, mnogo zna fudbala za štopera, igra ‘glavom’, na osjećaj, takođe je vođa.

Dva različita tipa štopera, kome je Vujačić bliži?

- Mislim, ipak, Nemanji Vidiću. I dan-danas gledam njegove klipove.

Bonus video: