Vučinić, Igumanović i Bubanja

Vučinić je najbolji fudbaler Crne Gore. Za najboljeg fudbalera Telekom Prve crnogorske lige izabran je Blažo Igumanović iz Rudara. Za trenera godine izabran je Slavoljub Bubanja koji je predvodio Čelik do trofeja u Kupu.
104 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 20.12.2012. 14:56h

Šesti put u posljednjih sedam godina kapiten “hrabrih sokola” i napadač Juventusa Mirko Vučinić izabran je za najboljeg fudbalera Crne Gore, vezista Rudara Blažo Igumanović najbolji je igrač Telekom Prve crnogorske lige, dok je doskorašnji šef struke osvajača Kupa Čelika Slavoljub Bubanja najuspješniji trener - odlučeno je u tradicionalnom izboru Fudbalskog saveza Crne Gore u kom učestvuju treneri i kapiteni prvoligaških klubova.

"Nadam se da ćemo u 2013. godini izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo. Prvi smo, imamo velike šanse. Hvala svima koji su glasali za mene, to me čini radosnim jer biti najbolji u Crnoj Gori za mene je velika stvar", poručio je Vučinić putem fono obraćanja iz Torina.

Fudbaler Juventusa dobio je 96 bodova i našao se ispred Stevana Jovetića iz Fiorentine (dobio 81 bod), dok je reprezentativni štoper Marko Baša osvojio 13 bodova od strane anketiranih. U konkurenciji su bili još Ivan Vuković i Andrija Delibašić, koji su dobili pet bodova, Filip Kasalica (tri), Dejan Damjanović, Luka Đorđević, Miodrag Džudović, Stefan Savić i Nikola Drinčić (dva), dok su po jedan bod osvojili Elsad Zverotić, Ivan Kecojević i Mladen Božović.

Nagrada za najboljeg igrača domaće lige pripala je sjajnom vezisti Rudara Blažu Igumanoviću, koji je odličnim partijama i sportskim ponašanjem “osvojio” kapitene i trenere prvoligaških klubova. Univerzalac Rudara je sa 74 boda bio daleko ispred konkurencije. Nakon njega, najviše bodova osvojio je napadač Sutjeske Đorđe Šušnjar (23), te špic Čelika Ivan Ivanović (22).

"Zahvaljujem se svima koji su glasali za mene. Ovo priznanje imponuje, ali zasluga ne pripada samo meni već i saigračima i trenerima koji su radili sa mnom. Nastojaću da opravdam povjerenje", kazao je Igumanović na svečanoj bini Crnogorskog narodnog pozorišta.

Glasove anketiranih dobilo je ukupno 15 fudbalera, a vodećem triu približio se i ofanzivni vezista Rudara Igor Ivanović, kojem je napadač Čelika rođeni brat. Ivanović je osvojio 19 bodova, prošlogodišnji laureat Dragan Bošković 17, a golman Grblja Mileta Radulović 11 glasova. Mirko Radišić (Mogren), Nedeljko Vlahović (Rudar) i Admir Adrović (Budućnost) imali su po osam bodova...

Priznanje za najuspješnijeg trenera Telekom Prve crnogorske lige pripalo je doskorašnjem strategu Čelika Slavoljubu Bubanji, koji je u maju osvojio Kup i uveo “metalurge” u Prvu ligu. Bubanja je osvojio 26 bodova od strane kolega trenera, jedan više od kormilara Sutjeske Dragana Radojičića. U najužoj konkurenciji bio je i trener Mladosti Miodrag Vukotić (22 boda).

"Sve vas pozdravljam, zahvaljujem svima koji su glasali za mene, kao i onima koji to nijesu učinili. Zahvaljujem se klubu - upravi, igračima, navijačima. Svim klubovima želim što više uspjeha, a najviše reprezentaciji jer smo svi u njenoj službi", kazao je Bubanja nakon što je dobio pehar na svečanoj bini.

Trojici trenera približio se i šef struke Grblja Aleksandar Nedović sa 18 bodova, trener Mogrena Branislav Milačić imao je devet, a strateg Petrovca Milorad Malovrazić sedam bodova...

Najperspektivniji Bakić, Đorđević i Boljević

Najperspektivniji fudbaleri Crne Gore u 2012. godini su Marko Bakić (Torino), Luka Đorđević (Zenit) i Aleksandar Boljević (Zeta) - odlučila je Komisija za omladinski fudbal.

Bakić je u avgustu otišao iz Mogrena u Torino, a u istom mjesecu je debitovao za A reprezentaciju.

"Žao mi je što nisam sa vama. Izuzetno mi je drago što sam jedan od nagrađenih. Ovo je obaveza da u narednom periodu radim još kvalitetnije. Nadam se da ću i u novom klubu dobiti šansu, da ću pokazati šta znam. Zahvaljujem svima, a prije svega porodici koja mi je velika podrška", kazao je Bakić putem fono obraćanja iz Torina.

Bakićev bivši klupski drug, 18-godišnji Đorđević ljetos je otišao u Zenit, gdje je brzo zaslužio komplimente od svog trenera Lućana Spaletija. Na debiju za A selekciju u San Marinu postigao je gol i dva puta bio asistent...

"Puno mi znači priznanje. Biti najbolji drugi put zaredom je znak da sam dobro radio. Bilo je dosta odricanja ali nije mi žao. Tek sam na početku, radiću još jače. Nadam se da će se to osjetiti i u klubu i u reprezentaciji. Što se tiče Zenita, igramo dobro. Treći smo u prvenstvu, a takmičimo se i u Ligi Evrope. Nisam igrao posljednjih sedam-osam utakmica, ali nema nervoze. Činjenica da sam sa 18 godina u Zenitu, koji dugo nije imao tako mladog igrača, puno znači. Trener računa na mene, vrlo brzo će doći vrijeme kada ću igrati", kazao je Đorđević, koji ima jednu želju za 2013. godinu.

"Brazil i ništa više", kazao je fudbaler Zenita.

Talentovani Boljević je, iako 17-godišnjak, već nekoliko puta bio na spisku selektora Branka Brnovića.

"Prezadovoljan sam, ovo je velika čast za mene. Priznanje je velika satisfakcija, podstrek da u narednom periodu radim još jače, da opravdam očekivanja i povjerenje svih. Poziv za A reprezentaciju puno znači, nastojaću da se dokažem i nametnem selektoru", kazao je Boljević.

FSCG je uručio i posebno priznanje - nagradu „Zaslužni fudbalski radnik”, koja je pripala Komnenu Vujadinoviću, Vladu Popoviću i Spasoju Medinu.

"Zahvaljujem se Fudbalskom savezu na priznanju, ali i na svemu što je uradio za nas u posljednjih 50 i više godina", rekao je Popović u ime nagrađenih.

Galerija

Bonus video: