Vučinić pogodio i asistirao na debiju (video)

Vučinić je u 61. minutu grudima uštopovao loptu i volejom lijevom nogom na najbolji način iskoristio asistenciju Pirla.
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.08.2011. 18:25h

Mirko Vučinić je već na debiju u novom dresu pokazao da će biti jedno od glavnih oružja Juventusa u predstojećoj sezoni – kapiten crnogorske reprezentacije je na prijateljskom meču protiv nižerazrednog Kunea odigrao drugih 45 minuta umjesto Del Pjera, i uspio je da se upiše u listu strijelaca u pobjedi “Stare dame” od 8:0.

Vučinić je u 61. minutu grudima uštopovao loptu i volejom lijevom nogom sa oko 12-13 metara na najbolji način iskoristio asistenciju Pirla.

U nastavku je odlično sarađivao sa Tonijem (igrali su zajedno u Rimu 2009. godine), koji je postigao het-trik, na dvije asistencije Vučinića i jedne Pirla.

Odličnu igru Vučinić je zaokružio u 85. minutu kada je izborio penal, koji je realizovao Ruđero.

“U posljednje vrijeme sam izgubio osmjeh. Sada sam ga pronašao zbog čega sam srećan. Ovdje je prisutan veliki entuzijazam, mislim da nikad nisam video toliko ljudi na jednoj prijateljskoj utakmici. Mogu samo da potvrdim ono što sam već rekao – Juventus je klub kojeg Italijani najviše vole”, kazao je Vučinić nakon meča i dodao:

“Hvala saigračima zbog načina na koji su me prihvatili. Njima i treneru stojim na raspolaganju. Ostao sam prijatno iznenađen jednostavnošću rada Kontea i njegovih šema igre”, zaključio je crnogorski napadač.

Golove za Juventus postigli su još Matri, Paskuato i Makrizio.

“Mirko je došao u pravom trenutku, pod uslovima koje smo mi htjeli. Marota (sportski direktor) je veoma dobro odradio ovaj posao. Sad na raspolaganju imam još jednu “strijelu” i znam koliko je velik njegov potencijal. Majka priroda mu je podarila velike atletske sposobnosti, jer je veoma jak, brz i eksplozivan. Tehnički je veoma nadaren, a taktički sve shvata “u letu”. Jednostavno, radi se o prototipu modernog igrača. Sad je na meni da budem dobar u tome da od dobrog igrača napravim šampiona”, kazao je trener Juventusa Antonio Konte.

Bonus video: