Vučinić: Već mislimo na Napoli

Gol protiv Intera Mirko Vučinić posvetio sinu Aleksandru za prvi rođendan. Juve u narednom kolu gostuje Napoliju
0 komentar(a)
Vučinić, Foto: Beta/AP
Vučinić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.10.2011. 21:27h

Gol Mirka Vučinića pokrenuo je Juventus u subotu veče u “derbiju Italije” protiv Intera. Torinski klub je pobjedom potvrdio da je ozbiljan kandidat za titulu, a crnogorski napadač da se u pravo vrijeme vraća u formu.

Do titule je, međutim, vrlo dugačak put, rekao je Vučinić nakon sjajne partije na “Đuzepe Meaci”.

"Suviše je rano da pričamo o tituli. Moramo da pokažemo snagu i u narednim mečevima, počevši već od utakmice u Napulju. Već mislimo na taj meč. Ukoliko izgubimo, pobjeda protiv Intera biće obezvrijeđena. U fudbalu je najvažniji kontinuitet, to treba da imamo", istakao je Vučinić, koji je u subotu veče postigao drugi gol u sezoni, a ko zna koji po redu u karijeri protiv Intera.

Nakon nekoliko očajnih sezona, navijači ponovo vjeruju u “staru damu”. U Italiji vlada ubjeđenje da će Milan i Juventus voditi glavnu riječ u borbi za titulu, te da će Udineze i Napoli biti samo dobri statisti u filmu. Inter je, s druge strane, već zaleđen na minus 11.

"Ne osjećamo pritisak, čak i kada smo prvi na tabeli. I ne razmišljamo o drugima, već samo o sebi. Ako pobijedimo protiv Napolija, to će već biti ono pravo", rekao je Vučinić, izrazivši zadovoljstvo zbog dolaska u Torino.

"Imamo zaista sjajne fudbalere. Međutim, možete imati pojedinačnog kvaliteta koliko želite, ali ne možete prići vrhu tabele ukoliko niste ujedinjeni kao tim".

Na pitanje kome posvećuje gol, crnogorski kapiten je odgovorio:

"Posvećujem ga sinu, za prvi rođendan", zaključio je Vučinić.

Bonus video: