Vučinić zbog povrede propušta meč protiv Rome?

Vučinić je protiv Ćezene povrijedio butni mišić lijeve noge, a detaljn ljekarskii pregledi će pokazati da li će biti spreman da nastupi protiv svog nekadašnjeg kluba
0 komentar(a)
Vučinić, Foto: Reuters
Vučinić, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.12.2011. 07:31h

Mirko Vučinić mogao bi da propusti derbi meč 14. kola Serije A, koji Juventus narednog ponedjeljka igra protiv Rome na rimskom "Olimpiku".

Kako pišu italijanski mediji, Vučinić je povrijedio butni mišić tokom meča sa Ćezenom u nedjelju (2:0) zbog čega je trener Antonio Konte bio prinuđen da ga zamijeni 35 minuta prije kraja. Vučinić je imao steznik na nozi, što je možda znak da je ostetio probleme i prije utakmice...

Povreda definitivno nije teže prirode, ali je pitanje da li će crnogorski napadač biti spreman za duel protiv svog nekadašnjeg kluba, na svom nekadašnjem stadionu.

Više informacija o znaće se danas, kada će detaljnim pregledima biti utvrđeno u kakvom je stanju Vučinićev mišić i kolike su šanse da zaigra u Rimu.

Vučinić je čak pet sezona nosio dres Rome, na 146 utakmica postigao je 46 golova, dugo je bio jedan od idola navijača, ali rastanak sa najvatrenijim tifozima "vučice" nije bio previše sentimentalan.

Nakon što je u finišu svog boravka u Rimu često dobijao zvižduke sa tribina, Vučinić je izjavljivao da su "problemi sa navijačima" jedan od razloga zbog kojih želi da napusti Romu.

Ljetos je prešao u Juventus i nema sumje da mu nekadašnji navijači, ukoliko zaigra u ponedjeljak, ne spremaju baš toplu dobrodošlicu...

Vučinić je dao dva gola za Juventus u dosadašnjih 13 kola, ali je doprinos pobjedama i prvom mjestu dao na drugi način - asistencijama, ulogom u kreiranju igre.

Iako je za sada izostao očekivani golgeterski učinak, Vučinić je izuzetno važan šraf u torinskoj mašineriji, a Konte ga je do sada koristio na tri pozicije - kao centralnog napadača, lijevo krilo i isturenog veznog fudabalera.

Manji problem od Vučinićeve povrede Juventus ima sa Alesandrom Del Pjerom, čije je stanje pod kontrolom nakon što je duel sa Ćezenom završio sa osam šavova na licu poslije duela sa Markom Rosijem. Legendarni napadač Juventusa proveo je noć u bolnici, ali bi već danas ili sjutra trebao da se vrati treninzima.

Nakon 13 kola Juventus je lider Serije A, sa dva boda više od Milana i Udinezea.

Bonus video: