Vučiniću zaplijenili vilu u Rimu, dvije kuće u Lećeu, dva poršea, mercedes, ferari...

Odlukom italijanskih poreskih vlasti, nekadašnji kapiten crnogorske reprezentacije ne može da koristi ni motor harli dejvidson, kao ni automobile fiat 500 abart, dva poršea 911, rendž rover, fiat 600, ferari F12 i mercedes S-klase
52791 pregleda 44 komentar(a)
Mirko Vučinić dok je nosio dres Rome, Foto: Giampiero Sposito/Reuters
Mirko Vučinić dok je nosio dres Rome, Foto: Giampiero Sposito/Reuters

Žalba Mirka Vučinića na odluku da mu se zaplijeni imovina, tokom postupka koji se vodi protiv njega za utaju poreza, odbijena je, prenose italijanski mediji.

Na saslušanju u Revizionom sudu, Vučinićev advokat Antonio Savoja je zatražio da takva mjera bude ukinuta, ali je sudsko vijeće koje su činili Karlo Kacela, Ana Paola Kapano i Pia Verderosa odlučilo da postoje elementi u tužbi da se primijeni mjera zapljene.

Vučinić se tereti da nije prijavio zaradu koju je ostvario igrajući za Al Džaziru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, te da zbog toga nije platio porez u Italiji od 2014. zaključno sa 2017. godinom u iznosu od 5,8 miliona eura. On je 2014. trebalo da plati 1,4 miliona, 2015. i 2016. po 1,9 miliona, a 2017. još 542 hiljade eura.

Kako javljaju italijanski mediji, pod ključem su sada tri Vučinićeve nekretnine - mala vila na Bulevaru Aleksandra Velikog u Rimu, te dvije kuće u Lećeu.

Bivši as Rome i Juventusa ne može da koristi ni motor harli dejvidson, kao ni automobile fiat 500 abart, dva poršea 911, rendž rover, fiat 600, ferari F12 i mercedes S-klase.

Blokirana su mu i određena novčana sredstva na računima. Prema procjenama medija, ukupna vrijednost konfiskovane imovine je oko tri miliona eura.

Vučinić je 2014. godine napustio Italiju, gdje je igrao za Leće, Romu i Juventus, i potpisao ugovor sa Al Džazirom, u kojoj je zbog teške povrede koljena i završio karijeru.

Bonus video: