Vujović: Pod Goricom imamo veliki motiv

"Našoj igri odgovara odlična podloga i širina stadiona pod Goricom, a uz to nevjerovatan nam je i motiv igranja protiv Budućnosti", kaže strijelac gola za pobjedu Mogrena pod Goricom
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.04.2013. 09:33h

Uloga favorita u fudbalskom duelu nekom klubu ne smije se pripisati samim pogledom na tabelu.

Tradicija međusobnih duela, bar kada je najvažnija sporedna stvar u pitanju, nikako se ne smije zanemariti, uprkos tako često izrečenom stavu fudbalskih znalaca “tradicije postoje da bi se rušile”.

Rezultat subotnjeg duela pod Goricom, u kojem se domaća Budućnost borila da održi korak u trci za titulom, dok je gostujućem Mogrenu, sa tek osvojenim bodom u sedam prethodnih prvoligaških susreta prijetilo ispadanje, demantovao je mišljenja da tradicija ne znači mnogo.

A za produžetak tradicije pobjeda Mogrena nad Budućnosti pod Goricom, pobrinuo se 31-godišnji ofanzivni vezista Mogrena, Nikola Vujović, i to u posljednjim trenucima susreta.

"Znao sam da tradicionalno igramo dobro protiv Budućnosti pod Goricom, ali sam tek u vašim novinama pročitao da je to bila šesta uzastopna pobjeda. I zaslužena je, jer smo bili bolji i imali više šansi u lijepoj utakmici. Odigrali smo sa puno motiva i došli do tri značajna boda u borbi za opstanak".

"Cilj nam je da izbjegnemo baraž, a pred susret pod Goricom smo bili u nezavidnoj poziciji", kazao je junak pobjede Mogrena, Vujović, koji je imao i veliku ulogu i kod prvog pogotka njegovog saigrača Marka Đurovića.

Koji je vaš recept za pobjede protiv favorizovane Budućnosti na njenom stadionu?

"Pa, mislim da ne postoji recept, ali je za igrače Mogrena poseban motiv igrati na gradskom stadionu, pred velikim brojem navijača".

"I ne treba zanemariti podatak da mi imamo izuzetno čvrstu odbranu, ekipu koja odlično stoji iza lopte, a izlazak u kontru nam je sigurno najbolji u ligi. Takvoj našoj igri odgovara odlična podloga i širina stadiona pod Goricom, a uz to nevjerovatan nam je i motiv igranja protiv Budućnosti".

"To nam daje veliku prednost, za razliku od igranja na našem terenu, koji je manjih dimenzija i ima najgoru podlogu u ligi, pa je to i razlog što još čekamo na proljećnu pobjedu pred svojom publikom. Jednostavno, lakše nam je da igramo na strani na dobrim i velikim terenima" smatra Vujović.

Nakon igranja u Lovćenu, Budućnosti, Atromitosu, Partizanu, klasa Vujovića je uzdanica Mogrenu da će ove sezone izboriti prvoligaški status.

"Nijesam navikao da igram u ekipi koja se bori za opstanak, ali klub ove sezone ima brojne probleme. Puno odlazaka, ekipa je podmlađena i sve je to trebalo uklopiti. Mladi igrači su ove sezone stekli iskustvo, a talenat zaista posjeduju i sa nekoliko pojačanja naredne sezone Mogren bi se opet mogao boriti za titulu".

"Naravno, pod uslovom da se klub konsoliduje. Ugovor mi ističe u decembru i moram uskoro sjesti sa ljudima iz uprave da razgovaramo o ambicijama i novom ugovoru".

"Osjećam se odlično i smatram da još mogu da igram na vrhunskom nivou, a zimus se mojem prelasku u San Antonio ispriječilo ogromno obeštećenje koje je tražio Mogren".

"Na ljeto možda opet pođem da igram vani, ali sada mi je prioritet da izbjegnemo baraž. Atmosfera u ekipi je sjajna, držimo se zajedno i imamo dobar raspored do kraja".

"Tačno je da nam sada dolazi lider, Sutjeska, ali možda manje motivisana nakon 12 bodova prednosti, i tu ćemo tražiti šansu. Uostalom, u našem prethodnom duelu sam prvi put u karijeri do poluvremena ušao u tri izgledne šanse, ali nažalost nijesmo imali sreće. Sad je red da sreća bude naš saveznik", zaključio je Vujović.

Bonus video: