Vuk Martinović: Spreman sam za veći izazov

Spor sa klubom iz Radanovića, koji je donedavno vođen pred Arbitražnim sudom FSCG, riješen je u korist Vuka Martinovića, pa bivši mladi reprezentativac odlazi kao slobodan igrač
156 pregleda 0 komentar(a)
Vuk Martinović, Foto: Savo Prelević
Vuk Martinović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.08.2011. 18:56h

Posle tri sezone u dresu Grblja, dosadašnji kapiten tima iz Radanovića Vuk Martinović želi da otpočne novu, još ozbiljniju fudbalsku priču.

"Prošlog četvrtka dobio sam čiste papire, a prethodno sam tužio moj dosadašnji klub zbog neisplaćenih zarada i još nekih neispoštovanih stavki iz ugovora. Arbitražni sud je presudio u moju korist i to bez prava na žalbu. Imam dvije-tri fine ponude, ali problem je u tome što je u većini liga počelo prvenstvo ili se pripreme privode kraju. Zbog toga vagam šta je najbolje rješenje, treba da nađem klub koji je spreman da me sačeka dok ne budem potpuno spreman. Prioritet mi je odlazak u inostranstvo, dok je domaća liga posljednja solucija. Jedno vrijeme trenirao sam sa omladincima Grblja, a potom individualno, jer klub nije htio da me vodi na pripreme" podsjeća Martinović.

Iako je u Radanovićima stekao afirmaciju i dobio kapitensku traku, a bio i nezamjenjiv u posljednjih nekoliko sezona, Martinovićev rastanak sa Grbljem nije protekao u idiličnoj atmosferi...

"Tačno je da sam se afirmisao, ali klub mi je upropastio sjajnu šansu prije dva mjeseca. Rumunski prvak Ocelul, koji će igrati u Ligi šampiona, bio je ozbiljno zainteresovan. Grbalj je mogao mnogo dobro da prođe od mog transfera, ali su ljudi iz kluba uradili nešto što zaista nisam očekivao od njih koje sam doživljavao kao prijatelje... Oni su, valjda, mislili da će da dobiju još veću sumu od ponuđene koja je takođe bila odlična. A da su prihvatili ponudu - i Grbalj i ja bismo dobro prošli. Zbog toga sam se i odlučio na ovakav potez, da potražim rješenje na Arbitražnom sudu. I dalje, istina, postoji ta priča sa Rumunima, ali sigurno da je u junu bio mnogo povoljniji momenat za moj odlazak" kaže Martinović.

Doskorašnji lijevi bek Grblja, koji je jedno vrijeme nosio dres Mladosti, ali i prošao mlađe selekcije beogradskog Partizana, smatra da je pravi momenat da se izmjeri i u jačoj konkurenciji.

"Kada mladi igrač dostigne maksimum u domaćim okvirima, mislim da je prava šteta zadržavati ga. Znam i da je sve ovo moj lični primjer, ali zaista mislim da svaki mladi igrač u određenom trenutku treba da pođe dalje, ako ništa makar da pokuša da se dokaže u nekoj jačoj ligi. No, možda je bolje što mi se ovakve stvari dešavaju sada nego kada budem imao 28 ili 29 godina" zaključio je Martinović, koji će narednog mjeseca proslaviti 22. rođendan.

Bonus video: