Vukčević: Igraću sve što šef bude tražio, pobjeda protiv Čeha nas vraća u život

"Možda je i ključna utakmica pred nama. Pobjeda nam Mađarima nam je i podigla samopouzdanje, jer nakon dužeg perioda smo slavili. Sada nam treba kontinuitet, preduslovi za trijumf nad Češkom su tu", kaže vezista Levantea
4690 pregleda 3 komentar(a)
Nikola Vukčević, Foto: Beta/AP
Nikola Vukčević, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.09.2019. 20:17h

Češka je vjerovatno posljednja šansa crnogorske fudbalske reprezentacije da vrati nadu da može da se plasira na Evropsko prvenstvo.

Nikola Vukčević, vezista "hrabrih sokola", svjestan je važnosti duela koji se igra u utorak pod Goricom.

"Možda je i ključna utakmica pred nama. Pobjeda nam Mađarima nam je i podigla samopouzdanje, jer nakon dužeg perioda smo slavili. Sada nam treba kontinuitet, preduslovi za trijumf nad Češkom su tu", kaže Vukčević.

Poraz Češke od Kosova bitno mijenja stvari u grupi...

"Sigurno da taj rezultat utiče na Čehe, jer su imali bitan meč u Prištini. To može da bude i dobro za nas, jer sada su pod većim pritiskom nego što su bili kada smo igrali protiv njih u junu. S te strane, možda smo u prednosti, ali moramo da gledamo samo sebe i svoju igru. To je najbitnije - da budemo onakvi kakvi želimo da budemo", istakao je vezista Levantea.

Kosovo je drugo na tabeli sa osam bodova, Crna Gora je do sada sakupila dva...

"Iskreno, nije ne iznenadila pobjeda Kosova, jer smo vidjeli da se radi o dobroj ekipi. U pitanju je ekipa koja igra veoma dobro kod kuće. Navijali smo da bude remi, jer bi nama taj rezultat najviše odgovarao. Ipak, tabela je takva kakva jeste. Okrećemo se Češkoj i mislim da sa tri boda u tom meču možemo da se vratimo u život i da u oktobru nastavimo da sanjamo odlazak na EP", kaže Vukčević.

U duelu sa Mađarskom Vukčević je bio jedini zadnji vezni u timu, što je novost koju je ponudio Faruk Hadžibegić. Popularni Điđo nema problem da igra i u toj formaciji 4-1-4-1.

"Još nismo imali dovoljno vremena da se upoznamo. Selektor se odlučio za novu formaciju, koja meni i ne predstavlja problem. Tu sam da odgovorim na sve zahtjeve. Protiv Mađarske smo igrali s tri tehnički dobra igrača na sredini, samim tim smo i bili ofanzivniji. Ali, ne smije da se zanemari ni odbrana, koja je po meni najbitnija, jer sve kreće od odbrane. Bili smo dobri u posjedu protiv Mađara, želimo tako i da nastavimo", zaključio je Vukčević, koji je ove sezone standardan u Levanteu.

Bonus video: