Vukčević: Moramo da nastavimo u istom ritmu

Sada imamo dovoljno samopouzdanja, a nadam se da ćemo u narednom periodu popraviti igru", kaže Vukčević.
0 komentar(a)
Buducnost_1, Foto: S. PRELEVIĆ
Buducnost_1, Foto: S. PRELEVIĆ
Ažurirano: 03.04.2011. 21:42h

Nakon 151 dana, Budućnost je na čelu prvoligaške tabele - podatak je koji zvuči pomalo nestvarno nakon svega što se izdešavalo tokom sezone. No, podgorički tim je krunisao sopstvenu uspješnu seriju, ali i na najbolji način iskoristio kikseve jesenjeg prvaka Mogrena, koji je poražen dva puta zaredom. Pobjedonosni gol Nikole Vukčevića, koji je postignut pet minuta prije kraja subotnjeg meča sa Lovćenom, donio je neizmjernu radost “plavo-bijelima”.

"Sigurno da osjećamo veliko zadovoljstvo, atmosfera je odlična, nakon 150 dana ponovo smo prvi. Zadovoljstvo je biti lider i u ovoj ligi, a podsjećam da smo u proteklom periodu osvojili sedam bodova više od Mogrena. Oni su nama bježali pet bodova, a sada mi imamo dva boda prednosti. Moramo, međutim, da ostanemo čvrsto na zemlji i da igramo kao da nijesmo u prednosti", ističe Vukčević.

On je potom pojasnio i kako se osjeća kao junak važnog trijumfa...

"Naravno da mi je drago, pobjeda je donijela prvo mjesto. Nijesmo igrali dobro, a inače slabije igramo kući nego na strani. Ne znam zbog čega je tako, ali nadam se da ćemo i to popraviti. Mislim da bi kvalitetno izdanje i ubjedljiva pobjeda pod Goricom promijenile stvari", dodao je Vukčević.

Iako je Budućnost bila gotovo otpisana iz trke za titulu, defanzivac “plavo-bijelih” priznaje da su on i saigrači vjerovali da ovako nešto može da se desi.

"Sigurno da smo se potajno nadali, iz meča u meč smo ređali pobjede. Iskreno, i sreća nas je pratila u minulom periodu. Sada imamo dovoljno samopouzdanja, a nadam se da ćemo u narednom periodu popraviti igru", kaže Vukčević.

Podgoričani su sada u dijametralno suprotnoj poziciji - do subote su zavisili od Mogrena, a sada sami kroje sudbinu...

"Sada zavisi od nas, ali ne smijemo da se opustimo. Mogren ima kvalitetnu ekipu, sastavljen je od sjajnih igrača...Moramo da dodamo gas, da igramo još bolje, disciplinovanije. I naravno - da idemo na pobjedu u svakom meču. Ko napravi manje kikseva, biće šampion. Sada više ne jurimo Mogren, ali ne smije da se osjeti indolentnost ", ističe štoper Budućnosti.

U pretposljednjem kolu Budućnost gostuje na Lugovima...

"Od tog duela može, ali i ne mora puno da zavisi. Ima, međutim, još puno do te utakmice, idemo iz meča u meč, ne želim da se bavim kalkulacijama, to ostavljam medijima. Daj bože da sve riješimo i prije meča koji nas čeka u Budvi, ali ukoliko tako ne bude - nećemo se plašiti", zaključio je Vukčević.

Bonus video: