Vukčević: Nisam ga dao ramenom

Simon Vukčević je kroz osmijeh pojašnjavao kako je riješio utakmicu u posljednjem minutu
91 pregleda 0 komentar(a)
Kranjčar, Foto: Savo PRELEVIĆ
Kranjčar, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 25.03.2011. 22:12h

Junak Simon Vukčević donio je pobjedu u posljednjem minutu. Vezista Sportinga propustiće meč sa Bugarima zbog parnih kartona, zbog toga mu je selektor ukazao šansu u posljednjih 15-ak minuta.

- Najbitnija nam je pobjeda pred meč sa Bugarima. Mislim da nam više leže kvalifikacione utakmice od prijateljskih, jer tada uđemo u meč mnogo ozbiljnije. Najvažnije je, međutim, da dobijamo i ne primamo golove. To je najbitnije.

Kako je pao gol, leđima ili glavom?

- Svako me pita jesam li ga dao ramenom, pa umijem i ja da šutnem glavom - odgovorio je Vukčević kroz osmijeh. - Bitno je, međutim, da je lopta ušla u gol. Pogodak mi puno znači, jer igram svim srcem za reprezentaciju. Kada ste na mojoj poziciji - kako god da igrate a nema golova, sve to pada u vodu - rekao je Vukčević, a potom pri odlasku dodao “nije bilo ramenom”.

Napadač Andrija Delibašić igrao je u posljednjih dvadesetak minuta, kada je naša selekcija napravila pritisak.

- Bitna je pobjeda, koja će nam pomoći da sačuvamo rejting na listi Fife. Utakmica je bila veoma teška, a protivnik me iznenadio dobrom partijom. Na kraju je stigao i gol Simona Vukčevića koji će nam donijeti samopouzdanje u narednom, mnogo bitnijem meču protiv Bugarske - rekao je Delibašić.

Mladi reprezentativac Saša Balić debitovao je u 86. minutu.

- Veliko je zadovoljstvo kada igrate pred ovakvom publikom, kao i kada trenirate sa ovim igračima. Debi o kome sam sanjao čitav život, presrećan sam. Pozivam publiku da dođe i podrži mladu reprezentaciju u utorak protiv Makedonije. Nadam se da ćemo se ispraviti za remi sa Malte.

Defanzivac Milan Jovanović bio je najzadovoljniji zbog trijumfa.

- Nastavili smo seriju pobjeda bez primljenog gola, što je svakako bitno pred naredno okupljanje kada nas čeka važan meč sa Bugarskom. Mislim da smo uslovno rečeno dobili lekciju od ekipa koje su neatraktivne, iako šira javnost stiče utisak da možemo lagano da igramo sa manjim zemljama. Pokazalo se da moramo da maksimalno ozbiljno uđemo u svaki meč, nezavisno od imena protivnika - kazao je Jovanović.

Da li je možda nedostajalo motiva?

- Nije, ali to je neobjašnjivo, mislim da nam niko do sada nije ovoliko držao loptu. Gosti nijesu imali stopostotne šanse, falio im je završni pas. Mi smo propustili tri-četiri šanse i došli u situaciju da moramo da vršimo pritisak, i eto posrećilo nam se u finišu. Nadam se da ćemo ubuduće ranije rješavati mečeve.

Nakon 16 mjeseci Nikola Drinčić je ponovo bio u dresu “hrabrih sokola”

- Nismo igrali baš najbolje, ali bitno je da smo slavili. Drago mi je što mi je selektor ukazao šansu. Nadam se da sam je opravdao, iako sam svjestan da nije bilo baš sjajno. Malo sam umoran, ali nadam se da ću brzo početi da igram onako kako mogu.

Kapiten Mogrena Petar Grbić debitovao je u svom gradu.

- Vidjeli ste i sami da je Uzbekistan dobra ekipa, bili su četvrti na azijskim igrama. Mi smo u drugom dijelu igrali bolje, a da smo ih ranije načeli, vjerovatno bi sve bilo lakše. Presrećan sam zbog debija i to sa ovakvim momcima pred sjajnom publikom. A debitovati u svom gradu, na 30-ak metara od svoje zgrade, stvarno je veliki doživljaj. Sve djeluje pomalo nestvarno, drago mi je što smo pobijedili, nadam se da ćemo ovako nastaviti u kvalifikacijama - kazao je Grbić.

On je imao i posebnu podršku sa tribina...

- To su moji drugovi iz kvarta, prijatelji koji su od malih nogu sa mnom. Presrećan sam bio kada sam ih vidio. To mi je dalo dodatni motiv. Hvala im puno na podršci. Sve ovo je njima značilo isto koliko i meni - zaključio je Grbić.

Bonus video: