Vukićević: Pobijedili smo boljeg od sebe, još smo miljama daleko od treće runde

"Nismo bliži prolazu nego što smo bili prije prve utakmice. Biće nam potrebna podrška navijača u revanšu, nadam se da će stadion biti pun. Zaslužili su momci", kazao je Vukićević
62 pregleda 0 komentar(a)
Press, Foto: Vijesti sport
Press, Foto: Vijesti sport
Ažurirano: 13.07.2017. 21:10h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Trener Mladosti Dejan Vukićević mirno i bez euforije je prokomentarisao veliku pobjedu svog tima nad Šturmom u Gracu (1:0) u prvom meču kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Ostvarili smo pobjedu, a ne prolaz u treće kolo. Od treće runde smo miljama daleko", kazao je Vukićević.

"Pobijedili smo boljeg od sebe, a prije svega, ispunili cilj koji smo postavili pred utakmicu - da ostvarimo rezultat koji bi nam donio neizvjestan revanš", kazao je trener Mladosti.

Revanš je za sedam dana u Podgorici.

"Nismo bliži prolazu nego što smo bili prije prve utakmice. Biće nam potrebna podrška navijača u revanšu, nadam se da će stadion biti pun. Zaslužili su momci", kazao je Vukićević.

Iako oprezan i iskusan, jasno je da Vukićević vjeruje da njegov tim može da kompletira senzaciju.

"Ne očekujem drugačiji meč od ovog. Šturm će napadati, a mi moramo da budemo skoncentrisani, strpljivi, organizovani... Uvjeren sam, međutim, i da ćemo iz takve igre biti odvažniji i u napadu, jer imamo kvalitet da ih ugrozimo više nego u prvoj utakmici. Nakon gola kao da smo postali bojažljivi u napadu, možda se uvukao i mali strah od pobjede", kazao je Vukićević.

Žrijeb trećeg kola je sjutra u Nionu. Ukoliko eliminiše Šturm, Mladost bi mogla da se sastane sa jakim, ali vrlo atraktivnim rivalima, pravim gigantima, poput Zenita, Atletik Bilbaa, Galatasaraja, PSV Ajndhovena, Evertona, Bordoa, pa čak i sedmostrukog šampiona Evrope Milana, ali i Olimpika iz Marseja, Dinamo Zagreba...

"Apsolutno ne razmišljam o trećem kolu. I kada smo igrali protiv Gandžasara, nisam razmišljao o Šturmu. Ponavljam, miljama smo još daleko od naredne runde", zaključio je Vukićević.

Trener Šturma Franko Foda rekao je da ga Mladost nije iznenadila...

"Počeli smo iz minusa i trebalo nam je vremena da se saberemo. U prvom poluvremenu smo igrali pogrešno, napadali ih po sredini, gdje je protivnik bio najgušći. U nastavku smo igrali bolje, ali bili smo limitirani zbog duboke odbrane gostiju. Nije me iznenadila jaka odbrana Crnogoraca, gledao sam ih u Jermeniji, znao sam da su čvrsti i da igraju sa puno kontakta.Nismo zadovoljni, ali ovo je bilo samo prvo poluvrijeme i u revanšu će vjerujem biti drugačije", rekao je Fioda.

Bonus video: