Vukotić: Igra koja hrabri, Genku poklonjen penal

"Žao mi je zbog navijača što rezultat nije makar malo povoljniji, jer da smo postigli gol bilo bi nam mnogo lakše revanšu, a Genku teže. I ovako se nećemo predati", kazao je Vukotić
57 pregleda 6 komentar(a)
Miodrag Vukotić, Foto: Savo Prelević
Miodrag Vukotić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.07.2016. 22:44h

Trener Budućnosti Miodrag Vukotić bio je zadovoljan izdanjem svog tima u Genku, u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, uprkos porazu 2:0, istakavši da mu je žao zbog navijača što rezultat nije makar malo povoljniji pred uzvrat.

Podgoričani su na "Kristal areni", protiv jednog od najboljih timova Belgije, pogodili stativu, stvorili još nekoliko opasnih sitiacija pred protivničkim golom, ali nisu uspjeli da zatresu mrežu i protivniku zakomplikuju revanš pod Goricom narednog četvrtka.

"Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, pokazali smo da nismo došli u Belgiju da se branimo, nego da odigramo muški, najbolje što možemo. To smo pokazali svih 90 minuta", kazao je Vukotić.

Prelomni momenat meča dogodio se u 18. minutu, kada je Genk dobio penal koji, po treneru Budućnosti, nije postojao.

"Počeli smo dobro, sve do tog 18. minuta kada je sudija Islanđanin, ne znam iz kojeg razloga, pokazao na bijelu tačku. Mislim da penal nije bio, ali neću da komentarišem to, nije nas poremetio, nastavili smo da igramo u stilu u kojem smo se pripremali, sa jakim blokom, kontrama i polukontrama. Tako smo i uspjevali da dođemo do završnice, pogodili stativu, imali smo još nekoliko opasnih izleta i situacija pred protivničkim golom u kojima je falio završni pas", naveo je Vukotić.

Početak nastavka bio je najgori period igre podgoričkog tima u Belgiji.

"Zadovoljan sam s prvim poluvremenom, ali smo u drugo ušli malo opušteno, imali smo problema u prvih 10 minuta, posebmo po našoj lijevoj strani, gdje nas je Genk u nekoliko navrata isprobijao i stvorio nekoliko opasnih situacija. Ali, brzo smo se konsolidovali i opet nastavili da igramo svoju igru. Imali smo i jednu situaciju gdje je sudija, ako je već dosudio penal za Genk, mogao to da uradi i za nas, jer je protivnički igrač igrao rukom u svom kaznenom prostoru", istakao je trener Budućnosti.

"Sve u svemu, ovo je igra koja hrabri, posebno zbog toga što su u drugom poluvremenu ušli neki igrači koji su pokazali da su budućnost Budućnosti, i samim tim smo vidjeli da možemo još više od ovoga".

Budućnost je sve do finiša imala aktivnih 0:1, kada je Genk postigao drugi gol - Afrikanac Mbvana Samata drugi put je matirao Dragojevića.

"Drugi gol je bio klasičan pad koncentracije, mislim da je fizička sprema mnogo uticala da ne odigramo na istom nivou kao u prvom poluvremenu".

Vukotić je na kraju ipak zadovoljan i vjeruje da revanš neće biti baš puka formalnost za Belgijance.

"Kad se sve sabere, odigrali smo dobru utakmicu. Žao mi je zbog navijača što rezultat nije makar malo povoljniji, jer da smo postigli gol bilo bi nam mnogo lakše revanšu, a Genku teže. I ovako se nećemo predati, probaćemo da u Podgorici promijenimo nešto, mijenjaćemo i stil igre, ovaj rezultat nam to diktira. Mislim da imam adute da u revanšu napadnemo nešto što u ovom momentu izgleda nemoguće".

Revanš se igra u Podgorici narednog četvrtka u 20.45.

Bonus video: