„Vukovi“ strahuju i sa dva gola viška

Volfsburg slavio sa 3:1, ali je Holštajn Kil u finišu promašio nekoliko zicera i pokazao da će u revanšu u ponedjeljak moći da zagorča život izabranicima Bruna Labadije
0 komentar(a)
Kun Kastels i Aron Zajdel, Foto: Reuters
Kun Kastels i Aron Zajdel, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.05.2018. 20:45h

U prvom meču baraža za Bundesligu, Volfsburg je savladao Holštajn Kil sa 3:1.

Reklo bi se da je prvak iz 2009. i vicešampion iz 2015. godine prebrinuo sve birge oko opstanka, ali će „vukovi“ morati da strahuju još četiri dana, kada se igra revanš na sjeveru Njemačke.

Naime, tim iz grada koji je poznat po rukometnom velikanu je u finišu promašio nekoliko zicera i pokazao da će u revanšu u ponedjeljak moći da zagorča život izabranicima Bruna Labadije.

Domaćin je poveo golom Divoka Origija, koji je „pokupio“ otpadak i zatresao mrežu u 13. minutu. Gosti su izjednačili u 34, kada je Dominik Dreksler fenomenalno prošao i asistirao Kingsliju Šindleru.

Josip Brekalo je izuzetno jakim udarcem vratio prednost Volfsburgu u 40. minutu, da bi se u 56. Junus Mali ušetao u mrežu za konačnih 3:1.

Klub koji je bio četvrtoligaš kada je Volfsburg bio šampion, a prošlog ljeta ušao u Cvajtu nakon 36 godina pauze, u posljednjih 20-ak minuta je imao zicere preko Aleksandera Milinga, Arona Zajdela i Marvina Dukša, ali nije mogao da zatrese mrežu Kuna Kastelsa.

Sve je, ipak, otvoreno pred obračun na „Holštajn stadionu“ u ponedjeljak, 21. maja.

Bonus video: