Za 40 godina sa Rudarom od regije do Evrope: Muhamed Gerina podnio ostavku

Rudar je ove sezone bio u velikoj finansijskoj krizi, a u jednom trenutku je izgledalo i da neće imati sredstava da završi takmičenje
3612 pregleda 5 komentar(a)
Muhamed Gerina
Muhamed Gerina

Muhamed Gerina podnio je ostavku na mjesto predsjednika Rudara, prenosi Pvportal.

Čovjek koji je četiri decenije u klubu, sa kojim je prošao put od Sjeverne regije do titula i Evrope, više nema snage da se bori sa problemima.

"Nakon analize učinjenog u prethodnoj sezoni odlučio sam da podnesem ostavku na mjesto predsjednika kluba. Prvo bih se zahvalio igračima i stručnom štabu koji su profesionalno odradili svoje obaveze i uspjeli da ostvare zacrtani cilj. Poslije izuzetno teške sezone, pogotovo u organizacionom smislu, osjecam potrebu da svojim činjenjem pokrenem stvari sa mrtve tačke, kada je u pitanju status Rudara. Iskreno vjerujem da ce se pojaviti sponzor, koji ce oformiti novi upravni odbor i kadar da stabilizuje situacija u klubu. Sa druge strane još jednom apelujem na velike kompanije, koje posluju na teritoriji nase Opštine, da se uključe u finansiranje najtrofejnijeg kluba na sjeveru, i pokazu nivo društveno odgovornog djelovanja", naveo je Gerina u pisanoj ostavci.

Rudar je ove sezone bio u velikoj finansijskoj krizi, a u jednom trenutku je izgledalo i da neće imati sredstava da završi takmičenje.

Pljevljaci su kroz baraž ostali u elitnom rangu, ali je budućnost neizvjesna.

Bonus video: