Za „polovinu” Nejmara 222 miliona

Brazilac ove sezone još nema nastup u Ligi šampiona. U prva dva kola je bio diskvalifikovan, a pred prvu utakmicu u Brižu povrijedio se nastupajući za Brazil
2325 pregleda 0 komentar(a)
Nejmar na klupi Parižana, Foto: Beta/AP
Nejmar na klupi Parižana, Foto: Beta/AP

Rekord u visini transfera u vlasništvu je Brazilca Nejmara, koji je u ljeto 2017. godine iz Barselone pojačao Pari Sen Žermen.

Visina transfera iznosila je nestvarnih 222 miliona eura, a da li je Brazilac opravdao uloženo?

Prema analizama i statistici, vrijednosti trofeja koje su osvojili Parižani - sigurno nije, a protivnici projekta superbogatih „svetaca” zlurado komentarišu da je PSŽ platio 222 miliona za „polovinu” Brazilca.

I nisu daleko od istine, makar kada su cifre u pitanju. Nejmar je propustio tačno polovinu utakmica PSŽ-a od dolaska u klub. Nastupio je na 63 utakmice od 126, koliko su odigrali Parižani nakon njegovog angažovanja.

Prve sezone Nejmar je odigrao 30 - sa učešćem od 52,6 odsto svih utakmica „svetaca”, u drugoj sezoni 28, odnosno 50,9 odsto - a ove tek pet, od mogućih 14.

I sinoć je Nejmar propustio utakmicu Lige šampiona protiv Klub Briža, čime je zaokružio tih 50 odsto propuštenih utakmica kluba.

Brazilac ove sezone još nema nastup u Ligi šampiona. U prva dva kola je bio diskvalifikovan, a pred prvu utakmicu u Brižu povrijedio se nastupajući za Brazil.

Nejmar je u 63 nastupa za PSŽ postigao 55 golova, a utakmice je najviše propuštao zbog povreda - čak 51.

Zbog diskvaliikacija osam puta nije bio u sastavu, a tri utakmice je propustio zbog bojkota i želje da pređe u drugi klub, pošto su ga ljetos željeli Real Madrid i Barselona.

Jedan meč Nejmar je propustio zbog kašnjenja u izdavanju transfer sertifikata.

Nejmar bi uskoro trebalo da se vrati na teren, jer se očekuje da će biti spreman sredinom ovog mjeseca.

Kuriozitet je i da PSŽ ove sezone nijednog minuta na terenu nije imao napadački trio, Nejmar - Kavani - Mbape.

Bonus video: