Zakarija - Mijić za titulu, Krstović konačno tamo gdje mu je mjesto

Igrači koji su obilježili 28. kolo Telekom 1. Crnogorske fudbalske lige
911 pregleda 0 komentar(a)
Sigurnost na golu, sigurnost u napadu: Mijatović (Budućnost) i Krstović (Zeta), Foto: Savo Prelević
Sigurnost na golu, sigurnost u napadu: Mijatović (Budućnost) i Krstović (Zeta), Foto: Savo Prelević

Osam kola je do kraja, Sutjeska i Budućnost ulaze u neizvjesnu završnicu u borbi za titulu, a nedjeljna runda je ponudila jasne adute koje će Nikšićani i Podgoričani imati na tom putu: Libijac Mohamed Zakarija, popularni Ziko, zablistao je u dresu Sutjeske, dok Miloš Mijić odavno blista u dresu Budućnosti.

Ovo su i ostali igrači koji su obilježili 28. rundu Telekom 1. CFL.

Milan Mijatović (Budućnost) - problem Podgoričana nije odbrana, ali kad zareba, tu je Mijatović. Odbranio je dva zicera fudbalerima Iskre, nije dozvolio protivniku da se vrati u igru.

Bojan Ciger (Sutjeska) - počeo utakmicu kao desni bek, završio je kao štoper - na obje pozicije se potrudio da “fenjeraš” Mornar ne ugrozi pobjedu lidera.

Marko Draganić (Lovćen) - Cetinjani se bude, vjerovatno kasno da bi izbjegli baraž, ali na vrijeme da se ne plaše direktnog ispadanja. Marko Draganić je bio asistent kod gola protiv Grblja.

Igor Vujačić (Zeta) - odbrana Golubovčana je primila manje golova i od posljednje linije Budućnosti i Sutjeske. Vujačić je pravi predvodnik.

Nemanja Sekulić (Zeta) - sjajna partija na mjestu lijevog beka u pobjedi u Petrovcu. Centrirao Nikoli Krstoviću za 2:0.

Ivan Novović (OFK Titograd) - dva odlična centaršuta i dvije asistencije dvostrukom strijelcu Pavloviću za remi Titograda u Pljevljima (2:2).

Danilo Marković (Rudar) - Pljevljaci su “kraljevi remija”, ostvarili su ih čak 16, što je apsolutni rekord CFL-a. Ali, i neriješene utakmice ponude nešto fudbalsko. Sjajna dugačka lopta Markovića za Đalovića otvorila je mrežu Titograda.

Vojin Pavlović (OFK Titograd) - vezista, opasan iz prekida i drugog plana. Dva gola u ovom kolu, ukupno šest u sezoni.

Petar Čavor (Lovćen) - pogodio drugo kolo zaredom, vratio Cetinjane u život.

Miloš Mijić (Budućnost) - čista klasa, barem na terenima CFL-a, gdje pravi veliku razliku. Uobičajena utakmica za 29-godišnjeg Beograđanina: gol i asistencija.

Mohamed Zakarija (Sutjeska) - četiri dana pošto je teledirigovanim centaršutem u posljednjoj sekundi spasio Sutjesku poraza u velikom derbiju protiv Budućnosti, dodatno zablistao protiv Mornara i bio dvostruki strijelac.

Danilo Pešukić (Zeta) - probijao u Petrovcu po desnoj strani, namjestio prvi gol.

Miljan Vlaisavljević (Sutjeska) - efektan gol u Radanovićima protiv Mornara, drugi otkada je ponovo obukao dres Sutjeske.

Dušan Stoiljković (Budućnost) - njegova ljevica već je strah i trepet za protivničke golmane.

Stefan Đorđević (Grbalj) - igrao 10 minuta, dao veći doprinos nego mnogi koji su igrali 90. Golom u finišu sačuvao Grbljane.

Aleksandar Vujačić (Budućnost) - nije samo golgeter i realizator. Umije i da asistira, sjajno otvara prostor saigračima.

Nikola Krstović (Zeta) - konačno je tamo gdje zaslužuje da bude - na vrhu liste strijelaca.

Radomir Đalović (Rudar) - ne smetaju mu godine, makar ne u našoj ligi - peti gol u drugoj polusezoni.

Bonus video: