Zašto bi Jermeni bili bolji od nas?

"Na našoj strani je tehnička superiornost, mislim da imamo kvalitetnije fudbalere, uglavnom smo zadržali prošlogodišnji tim. Kada se sve sabere, svakako nismo bez šansi", kaže Rakojević
5 komentar(a)
Rudar, Foto: Saša Jončić
Rudar, Foto: Saša Jončić
Ažurirano: 05.07.2012. 08:38h

Kompletni, dobro raspoloženi i sa optimizmom, Pljevljaci dočekuju sasatav jermenskog Širaka.

Sa ambicijom da već u prvom duelu obezbijede prednost koja će im garantovati mirniji revanš. I prolaz u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, što da ne?

Podataka o rivalu i dalje nema previše, ali ima dovoljno da se šanse za uspjeh nazovu sasvim realnim.

Možda za pesimiste one ne dostižu 50 odsto, ali za optimistu, kakav je trener Rudara Nikola Rakojević, čak i odnos pola-pola njegovu ekipu može da pošalje na megdan izraelskom Bnei Jehudi.

"Naravno da imamo šansi da prođemo dalje, iako Jermeni, bar po onom što smo mogli da vidimo na dostupnom video materijalu, nisu ni malo naivan protivnik".

"Fizički su maksimalno spremni, što je i logično jer im je prvenstvo u punom jeku, pa im je to vjerovatno najveća prednost u odnosu na nas i naših tek dvadesetak odrađenih pravih treninga i samo dvije odigrane kontrolne utakmice".

"Imaju, takođe, i nekoliko solidnih pojedinaca, posebno u napadu, gdje odskače brzonogi desni spoljni, koji nam može napraviti dosta problema. Međutim, tu se završava spisak njihovih aduta", kaže Rakojević.

Ni Rudar, međutim, nije bez aduta. Tim je gotovo nepromijenjen u odnosu na prošlu sezonu, s izuzetkom golmana Mijatovića, koji je otišao.

"Na našoj strani je tehnička superiornost, mislim da imamo kvalitetnije fudbalere, uglavnom smo zadržali prošlogodišnji tim, pa kada se sve sabere, Rudar svakako nije bez šansi".

"Ne bih o tome kakav ishod bi nam najviše odgovarao. Svaka pobjeda je dobra, dobro je i kada se kod kuće ne primi gol, vidjećemo šta će biti. Osnovno je da im adekvatno odgovorimo na trkačkom planu. Ako u tome uspijemo, stići će i rezultat i lijepe vijesti iz Nikšića", kaže Nikšičanin na klupi pljevaljskog kluba.

Na teren kraj Bistrice će ono najbolje što Pljevljaci trenutno imaju. Ako se tom „štihu“ pridoda i dobra posjeta, a samim tim i odgovarajuća podrška sa tribina, „rudarski“ optimizam definitivno ima pokriće. A i na djelu treba pokazati da je crnogorski fudbal, ipak, ispred jermenskog.

Rudaru teže nego Zeti: Širak jači od Pjunika

Interesantno je da su se rivali Rudara i Zete obračunali u jermenskom šampionatu prije samo 14 dana. Sudeći po onome što je viđeno na stadionu “Republika” u Jerevanu, Pljevljake čeka teži posao - Širak, rival Rudara, slavio je u gostima protiv Pjunika, rivala Zete, sa sigurnih 3:1.

Golove su postigli Jermenci Aka Mkrčijan i Andranik Barikjan, dok je igrač iz Obale Slonovače Ismael Fofana jednom gađao u metu.

Širak je i bolje plasiran na tabeli, jer nakon 15 kola zauzima drugo mjesto, za razliku od Pjunika, koji je četvrti.

Rudar - Širak

Nikšić - Stadion kraj Bistice. Sudija: Jari Jarvinen (Finska). Početak u 18 časova.

Rudar (4-4-2): Vukliš - M. Jovanović, Nestorović, Adžić, Alić - Kaluđerović, Vlahović, Igumanović, Ivanović - I. Jovanović, Stojanović.

Širak (4-4-2): Harutjunjan - Mkojan, Grigorijan, Hovšanijan, Kadio - Fofana, Hakobjan, Davtjan, Li - Muradjan, Mkrčijan.

Bonus video: