Zašto Ibrahimović i Mesi nisu mogli zajedno?

"Nekako se uvijek između njih osjećala tenzija, a nijedan nije htio da se pomjeri sa svog mjesta, da se pokloni drugom i možda kaže - ti si glavni", rekao je Mark Ingla, bivši direktor marketinga Barselone
65 pregleda 3 komentar(a)
Mesi Ibrahimović, Foto: Www.as.com
Mesi Ibrahimović, Foto: Www.as.com
Ažurirano: 12.02.2017. 20:42h

Kada je 2009. došao u Barselonu, izgledalo je da će Zlatan Ibrahimović sa Leom Mesijem stvoriti najubojitiji napadački tandem svih vremena.

Dva fudbalska superstara nisu, međutim, mogla zajedno - ni na terenu, ni van njega, pa je Šveđanin ostao u Barsi samo jednu sezonu, prije nego što je pozajmljen Milanu.

Detalji o tome zašto izmešu dva asa nikad nije uspostavljena hemija i danas su interesantni.

O tome je pričao Mark Ingla, koji je u to vrijeme bio direktor marketinga Barselone, a sada je izvršni direktor francuskog Lila.

"Šveđanin je zvijer, fudbalska mašina, ali je pored sebe imao još jednog 'monstuma'. Bili su svjesni sopstvene veličine. Nekako se uvijek između njih osjećala tenzija, a nijedan nije htio da se pomjeri sa svog mjesta, da se pokloni drugom i možda kaže - ti si glavni", rekao je Ingla.

On je ubijeđen da će Mesi ostati u Barseloni, odnosno da će produžiti ugovor, koji mu ističe 2018. godine.

"Ne znam sada kakva je situacija, ali sigurno znam da je on srećan u Barseloni. Mesi o tome ne govori na sva zvona, ali uživa u klubu i gradu. Mislim da će produžiti, da će ostati do kraja karijere", kazao je Ingla.

Bonus video: