Zašto je uništena Zlatanova statua: Malme ga je stvorio, on nije stvorio Malme

Statua posvećena njemu srušena je 5. januara, tri mjeseca nakon što je postavljena, čime su navijači Malmea iskazali bijes zbog toga što je Ibrahimović postao jedan od vlasnika rivalskog Hamarbija
4503 pregleda 1 komentar(a)
Srušena statua
Srušena statua

"Ljuti smo, jer on misli da može da uradi šta hoće i da opet bude voljen. On je razumije šta znači biti pravi navijač".

Simon Bengtson je samo jedan od mnogih navijača Malmea koji nije spreman da oprosti Zlatanu Ibrahimoviću.

Posljednji mjeseci bili su teški za švedsku legendu u njegovom rodnom gradu.

Statua posvećena njemu srušena je 5. januara, tri mjeseca nakon što je postavljena, čime su navijači Malmea iskazali bijes zbog toga što je Ibrahimović postao jedan od vlasnika rivalskog Hamarbija, najavivši da taj klub želi da pretvori u "najveći u Skandinaviji".

"Većina, ogromna većina navijača Malmea je razočarana. Niko koga znam ga ne brani. Naravno da mnogi misle da nije bilo potrebe za vandalizmom i da se statua uništi, ali svi razumiju zašto je to urađeno", rekao je Bengtson za BBC.

Iako nije osvojio nijedan trofej sa Malmeom, a za prvi tim odigrao tek 50 mečeva, navijači kluba bili su ponosni na Ibrahimovićev ogroman uspjeh, uživali su u njemu, ali sada osjećaju izdaju.

"Ranije, on je bio neko na koga smo bili ponosni. Superstar, koji je porastao u našem klubu. Sada, ne želimo da čujemo ništa o njemu", rekao je Bengtson.

"On misli da bi trebalo da budemo zahvalni za to što je uradio za Malme. Ali, šta je uradio, realno? Prodat je za mnogo novca i to je sve".

Kaveh Huseinpur, potpredsjednik Udruženja navijača Malmea, smatra da se ovakva situacija mogla izbjeći.

"Statua je morala da bude uklonjena čim je kupio akcije Hamarbije. Nije bilo potrebe za vandalizmom, sve je moglo da se izbjegne, ali osjećaj bi ostao isti. Zlatan je izgubio veze sa gradom i klubom. Mentalitet Malmea 'sami protiv svih' je stvorio Zlatana. Zlatan nije stvorio Malme", rekao je on.

Zlatan Ibrahimović je napustio Malme prije 19 godina.

Bonus video: