Zašto sam smijenjen? Možda jer nema plata, ili što smo u vrhu tabele

Čovjek koji je najmlađom ekipom u ligi napravio fenomenalan uspjeh u prvom dijelu sezone, odstupio je dvije i po sedmice prije nastavka šampionata
1780 pregleda 3 komentar(a)
Ostavlja Zetu u vrhu tabele: Dragoljub Đuretić
Ostavlja Zetu u vrhu tabele: Dragoljub Đuretić

Crnogorski prvoligaši naprasno mijenjaju trenere, i to oni iz vrha tabele, nakon uspješnih jeseni - dan nakon što je trećeplasirani OFK Titograd Igora Pamića zamijenio Edisom Mulalićem, drugoplasirana Zeta ostala je bez Dragoljuba Đuretića.

Čovjek koji je najmlađom ekipom u ligi napravio fenomenalan uspjeh u prvom dijelu sezone, odstupio je dvije i po sedmice prije početka druge polusezone.

"Smijenjen sam nakon treninga u srijedu. Ne znam razlog - da li zbog toga što sam ljetos preuzeo totalno nespremnu ekipu, bez odrađenih priprema, da li zbog toga što se nalazimo u samom vrhu tabele, ili možda zbog toga što sam radio bez plate i nisam dozovolio nikom da se miješa u moj rad", kazao je Đuretić za "Dan".

Dio uprave Zete, kako smo čuli, pokušao je kasno sinoć da ubijedi Đuretića da se predomisli, ali je trener Golubovčana ostao nepokolebljiv - neće više voditi ekipu.

"Zeta je moj klub, tu sam kao trener ili igrač proveo 40 godina. Ali, na ovakvu grupu igrača nisam još naišao. Bilo je zadovoljstvo raditi sa njima, od srca im želim da ostvare zacrtane ciljeve i izbore plasman u Evropu ili osvoje titulu".

Očekuje se da se danas oglasi uprava Zete, koja će morati da traži novog trenera.

Kakav paradoks - igrači koji su bili pred odlaskom, najbolji fudbaleri u timu, Igor Vujačić i Nikola Krstović, vjerovatno će nositi dres Zete i na proljeće.

Umjesto njih, otišao je - trener.

Bonus video: