Zaza srušio Napoli, Juve je lider prvi put u sezoni

11 komentar(a)
Simone Zaza, Foto: Reuters
Simone Zaza, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.02.2016. 21:54h

Utisak je da se šampionska trka u Seriji A tek sada zahuktava, ali je pitanje da li će iko više u italijanskom fudbalu ove sezone doći u situaciju da bude ispred Juventusa.

Jer, Juve je prvi put u sezoni lider, a momenat za to nije mogao da bude bolji - vrh je preuzeo pobjedom nad Napolijem u velikom derbiju i sada ima bod više od "azura".

Na "Juventus areni" je bilo 1:0, a odlučio je gol Simonea Zaze u 88. minutu. Sve se dogodilo u trenucima kada je i trener "stare dame" Masimilijano Alegri bio spreman da čuva 0:0 (zato je i izveo Paula Dibalu i šansu dao Aleksu Sandru), ali je pogodak pao kao grom iz vedra neba za goste.

Zaza je pogodio sa ivice kaznenog prostora, nakon što je poslije njegovog šuta lopta pogodila Raula Albiola i prevarila Pepea Rejnu.

"Ko je najjači? Vidjelo se u derbiju", rekao je Zaza.

Juve je, na kraju krajeva, potvrdio da je najjači u mečevima u kojima ni on ni protivnik ne briljiraju. Tako je Gonsalo Iguain jedva ušao u jednu šansu (Leonardo Bonući je spriječio Argentinca da pogodi), Dibala nije imao nijednu... U takvom odnosu snaga Napoliju je previše falio Pipita - kada on ne daje golove (do sada je ukupno postigao 24) Napolitanci ne pobjeđuju...

"Sada ne smijemo da izgubimo vjeru i uništimo sve dobro što smo uradili u sezoni", istakao je Lorenco Insinje.

Alegrija konstantno upoređuju sa prethodnikom Antonijom Konteom, a od večeras se u medijima vodi polemika da li je i bolji od trenera koji je u Torinu za tri godine osvojio tri titule.

"Ovo je važna pobjeda na putu ka Skudetu, ali posao nije završen. Ni približno... Pokazali smo da smo zreli i da smo u borbi za titulu. Zaza? U januaru sam ga spriječio da napusti klub, jer znam kakav je fudbaler", rekao je Alegri.

Rezultati

Juventus - Napoli 1:0 (Zaza 88);

Kjevo - Sasuolo 1:1 (Birsa 29. penal - Sansone 30);

Empoli - Frozinone 1:2 (Makarone 59 - Ćofani 17, 73);

Nedjelja: Milan - Đenova, Palermo - Torino, Sampdorija - Atalanta, Udineze - Bolonja, Fiorentina - Inter;

Petak: Karpi - Roma 1:3;

Četvrtak: Lacio - Verona 5:2.

Bonus video: