Zbog Napolitanca traže rupu u zakonu: Čelsi pravi Sariju "zonu za cigarete"

Ovakva situacija ne bi bila presedan, jer su Sariju prošle sezone izašli u susuret iz Red Bul Lajpciga, pa su tako u svlačionici za goste pregradili zid i omogućili Napolitancu da prije utakmice, tokom poluvremena i poslije utakmice zapali cigaretu
142 pregleda 0 komentar(a)
Mauricijo Sari, Foto: Twitter
Mauricijo Sari, Foto: Twitter
Ažurirano: 13.08.2018. 07:30h

Mauricio Sari je imao odličan start u Premijer ligi i navijačima Čelsija je pokazao put kojim će "plavci" ići pod njegovom trenerskom palicom.

Ipak i pored pobjede od 3:0 na gostovanju Hadersfildu, cijela javnost nije mogla a da ne primjeti jedan detalj, a to je da je strateg tima sa "Stamford Bridža" svo vrijeme utakmice žvakao cigaretu.

Sari je strastveni pušač, a iz krugova porodice i saradnika Napolitanca kažu da Italijan dnevno ispuši čak 80 cigareta.

Problem za novog trenera Čelsija je zakon iz 2007. godine po kojem je pušenje najstrožije zabranjenu na stadionima Engleske.

A prema zakonu "Engleska bez dima" (Smokefree England), protivzakonito je uživati u cigareti bilo gdje na stadionu "Stamford Bridža" (zabranjene su čak i električne cigarete).

Ipak Sari nije mogao da izdrži pa je tako snimljen više puta tokom meča sa cigaretom u ustima.

U Čelsiju ipak gledaju kako da izađu svom novom strategu u susret, pa se tako pominje da bi ekipa mogla da napravi neki kompromis i napravi zonu za Sarija u kojoj bi Italijan mogao da konzumira cigarete.

Ovakva situacija ne bi bila presedan, jer su Sariju prošle sezone izašli u susuret iz Red Bul Lajpciga, pa su tako u svlačionici za goste pregradili zid i omogućili Napolitancu da prije utakmice, tokom poluvremena i poslije utakmice zapali cigaretu.

Bonus video: