Zbog Savićevića dolazi iz Londona na "Marakanu"

Savićević je bio lider generacije koja je 1991. godine osvojila Kup šampiona
14033 pregleda 24 komentar(a)
Savićević i Mihajlović sa peharom Lige šampiona prošle godine na Marakani, Foto: Darko Vojinovic
Savićević i Mihajlović sa peharom Lige šampiona prošle godine na Marakani, Foto: Darko Vojinovic
Ažurirano: 27.10.2019. 11:54h

Crvena zvezda će za 10 dana ugostiti Totenhem u 4. kolu Lige šampiona, a jedan navijač londonskog kluba na utakmicu dolazi zbog - Dejana Savićevića.

Daglas Begli se ushićeno pohvalio da ima ulaznicu za meč, a onda i objasnio zbog čega je toliko želio da dođe u Beograd.

"Pitali su me zašto sam toliko uzbuđen zbog utakmice protiv Crvene zvezde u Beogradu. Pa, zato što još od 1990. godine imama želju da posjetim veliki stadion, nekada poznat kao 'Evropska Markana', ali i zbog toga što mi je jedan od omiljenih fudbalera ikada Dejan Savićević, koji je legenda Crvene zvezde", napisao je Begli na Tviteru.

Savićević je bio lider generacije koja je 1991. godine osvojila Kup šampiona.

Ushićeni navijač Totenhema ne zna, ipak, da bi se moglo reći da je legendarni fudbaler "crveno-bijelih", predsjednik FSCG, trenutno "nepoželjna osoba" na "Marakani", makar zbog Zvezdana Terzića, aktuelnog direktora beogradskog kluba, koga je u junu optužio da je, kako je rekao, bacio atomsku bombu na crnogorski fudbal, jer je spriječio Ljubišu Tumbakovića da vodi, a Mirka Ivanića i Filipa Stojkovića da igraju za Crnu Goru protiv Kosova.

"Poslije je prebacio priču na to da sam ja protiv Srba. Šalje ljudima poruke da mrzim Srbe. Ali, samo da ne bude u zabludi da je neko u Crnoj Gori povjerovao u to. I što se tiče fudbalskih ljudi i ovih do kojih je njemu stalo i njegovog prijatelja kod kojeg ide uz skute. Da ne misli da je njega ubijedio... Znaće on na koga mislim", kazao je Savićević za "Nedjeljnik".

Zvezdanu Terziću je 11. oktobra zabranjen ulazak u Crnu Goru.

Kontroverzni funkcioner beogradskog kluba je kazao da je do njega došla informacija "da je Savićević tražio od najviših organa republike Crne Gore da mi se zabrani ulazak u Crnu Goru".

Savićević i članovi "generacije 91" bili su počasni gosti kluba u septembru prošle godine, uoči meča sa Napolijem, na povratku Crvene zvezde u elitno fudbalsko takmičenje.

Dočekan je tada, kao i uvijek, ovacijama, ali su nekoliko dana nakon "slučaja Kosovo", na košarkaškoj utakmici Crvena zvezda - Partizan, navijači Zvezde transparentom ''Sever - produžena ruka Srbije, nikada vlasti i službe! J.... te u ta usta škrbava", i skandiranjem vrijeđale Savićevića...

Bonus video: