Zdravlje sportista u prvom planu

Učesnici su se složili da su mjere prevencije od suštinske važnosti kada je u pitanju zdravlje sportista, kako profesionalaca, tako i rekreativaca
0 komentar(a)
Sindikat sporta, Foto: Sindikat sporta Crne Gore
Sindikat sporta, Foto: Sindikat sporta Crne Gore
Ažurirano: 06.10.2016. 20:49h

U organizaciji Sindikata sporta Crne Gore i JZU Dom zdravlja Podgorica održan je okrugli sto na temu „Potreba za unapređenjem zdravstvene zaštite u oblasti sporta”.

Tokom dvočasovne diskusije, učesnici su se osvrnuli na probleme zdravstvene zaštite sportista i sportistkinja u Crnoj Gori i aktuelni trenutak specifične zdravstvene zaštite - medicine sporta.

Ukazano je na neophodnost pokretanja inicijative u pravcu njenog poboljšanja, a istaknut je i značaj međuinstitucionalne saradnje u cilju ostvarivanja konkretnih rezultata.

Učesnici su se složili da su mjere prevencije od suštinske važnosti kada je u pitanju zdravlje sportista, kako profesionalaca, tako i rekreativaca.

Potpisan je i Memorandum o saradnji između Sindikata sporta Crne Gore i JZU Dom zdravlja Podgorica.

Radiće se na unaprjeđenju primarne zdravstvene zaštite, primjeni savremenih naučnih dostignuća iz oblasti sporta i sportske medicine, podizanju svijesti o zdravim stilovima života...

Bonus video: