Žedson Fernandeš stigao u Totenhem: Žoze je jedan od najboljih

Fernandeš će nositi broj 30 i biće veliko pojačanje za "pjetlove" na sredini terena, budući da su Ndombele i Sisoko povrijeđeni, a Eriksen je na izlaznim vratima
1139 pregleda 0 komentar(a)
Fernandeš, Foto: Twitter.com/SpursOfficial
Fernandeš, Foto: Twitter.com/SpursOfficial

Žoze Murinjo dobio je prvo pojačanje - portugalski fudbaler Žedson Fernandeš novi je fudbaler Totenhema.

Fernandeš je stigao iz Benfike na pozajmicu od 18 mjeseci. Ukoliko Sparsi po isteku pozajmice budu željeli da angažuju fudbalera, moraće da plate 50 miliona eura, piše Sky.

"Sa zadovoljstvom objavljujemo da je Žedson Fernandeš igrač Totenhema. On dolazi iz Benfike na pozajmicu sa mogućnošću otkupa ugovora", piše na sajtu Totenhema.

Fernandeš će nositi broj 30 i biće veliko pojačanje za "pjetlove" na sredini terena, budući da su Ndombele i Sisoko povrijeđeni, a Eriksen je na izlaznim vratima.

"Dolaskom u veliki klub, moj san se ostvario. Ovo je sjajan izazov", rekao je Fernandeš.

Njegova porodica od ranije je u glavnom gradu Engleske.

"Teška priča. Moja porodica je došla u London, jer je u Portugalu teško naći posao. Nijesu imali savršen, ali su imali dobar život. To je samo motiv više za mene, da danas budem ovdje. Pomoći će mi da se adaptiram", priča Fernandeš, prenosi BBC.

U trci za Fernandešov potpis, Totenhem je pobijedio ispred Vest Hema i Čelsija. Interesovanje su pokazali i Milan i Lion, ali je igrač htio u Premijer ligu. Presudila je želja da sarađuje sa Žozeom Murinjom.

"Svi mladi igrači vole da sarađuju sa Murinjom. On je jedan od najboljih, a svi mi želimo da budemo uz najbolje. Fantastično je raditi sa njim", u jednom dahu priča igrač.

Žedson Fernandeš je produkt Benfikine akademije. Za prvi tim debitovao je prošle sezone, kada je - u avgustu - proglašen za najboljeg mladog igrača Primeire. Do kraja sezone odigrao je 53 utakmice za "orlove" u svim takmičenjima i sa ekipom osvojio titulu u nacionalnom šampionatu.

Prošao je sve kategorije portugalske selekcije. Sa reprezentacijom do 17 godina osvojio je Evropsko prvenstvo 2017. godine. U dresu seniorske reprezentacije zabilježio je dva nastupa.

Bonus video: