Želim duplu krunu sa Mogrenom

Vratio sam se, jer vidim sebe u ovoj sredini, vjerujem da će sve biti kako treba - pokušaćemo da osvojimo duplu krunu - kaže Batak.
0 komentar(a)
Batak_1, Foto: B.PEJOVIĆ
Batak_1, Foto: B.PEJOVIĆ
Ažurirano: 04.02.2011. 21:36h

Reprezentativni štoper Radoslav Batak praktično je i drugi put u posljednjih šest mjeseci ”promovisan” kao veliko pojačanje Budvana - iskusni štoper je u avgustu prošle godine stigao na Lugove (bila je to bomba ljetnjeg prelaznog roka), dok se prije neki dan vratio iz Saudijske Arabije.

U oba slučaja, Mogren je zaista dobio mnogo. Uprava kluba je već bila počela da razmišlja o novom rješenju na poziciji štopera, ali ispostavilo se da je Al Ahli (kojeg predvodi srpski stručnjak, bivši selektor Gane Milovan Rajevac) nesuđeni klub Bataka.

- Drago mi je ako ljudi iz kluba smatraju da su mojim povratkom dobili pojačanje. Trebalo je da idem, ali ne po svaku cijenu. U Mogrenu sam našao mir, a imam ovdje i privatni biznis. Mogla je da me zadovolji samo dobra finansijska ponuda, ali sve je urađeno u dogovoru sa klubom i direktorom Borom Lazovićem, koji se veoma korektno ponio - kaže Batak, koji se danas priključio ekipi.

Reprezentativni štoper bio je i blizu i daleko od novog, egzotičnog angažmana...

- Znali su ko dolazi, i Rajevac me poznavao, trebao im je lider u odbrani, iskusan igrač... Arapi, inače, nijesu baš veliki profesionalci. No, klub je imao ograničenu kvotu stranaca, a planirali su da prodaju jednog Brazilca. Rajevac nije računao na njega, ali nijesu uspjeli da ga prodaju, a s obzirom na to da ga sa klubom veže ugovor na još dvije godine, nije im bilo u interesu da mu isplate sumu koja i nije mala. No, i da su ga kojim slučajem prodali, Al Ahli bi trebalo da isplati obeštećenje Mogrenu, na kraju da i ja budem zadovoljan ponuđenim uslovima... Moralo je, dakle, da se poklopi puno toga - prisjeća se crnogorski reprezentativac.

Batak, međutim, ne želi mnogo da se osvrće i gleda unazad. Štoper ”žutih” ponovo je posvećen obavezama koje ga očekuju u dresu Mogrena.

- Vratio sam se, jer vidim sebe u ovoj sredini, vjerujem da će sve biti kako treba - pokušaćemo da osvojimo duplu krunu. Skoncentrisan sam na treninge, ekipa se pojačala - tu su iskusni Miodrag i Ratko Zec, te Ranđelović, koji bi trebalo da bude adekvatna zamjena za Gluščevića. Otišao nam je Pejović, ali vidim da Đokaj igra po lijevoj strani. Nadam se da će ga zdravlje poslužiti u nastavku sezone, a u tom slučaju on će biti naše veliko pojačanje. I Draško Božović po svoj prilici ostaje do kraja sezone, tako da je ekipa ostala na okupu - zaključio je Batak.

Bonus video: