Željko Petrović pomoćnik Dika Advokata na klupi Srbije

„Cilj nam je da vratimo Srbiju na veliko takmičenje, jer je propustila dva posljednja. Vjerujem da će vrstan stručnjak kakav je Advokat to i uraditi“, kazao je Petrović za „Vijesti”
84 pregleda 4 komentar(a)
Željko Petrović, Foto: Luka Zeković
Željko Petrović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.08.2014. 10:59h

Crnogorski trener Željko Petrović prihvatio je ponudu velikog prijatelja Dika Advokata da mu pomogne u ispunjenju zadatka koji je dobio od Fudbalskog saveza Srbije - da odvede „orlove” na Evropsko prvenstvo.

Petrović je ponudu novog selektora Srbije dobio prije 20-ak dana, a poslije dosta razmišljanja odlučio je da je prihvati.

„Cilj nam je da vratimo Srbiju na veliko takmičenje, jer je propustila dva posljednja. Srbija ima odličan tim, ali treba to uklopiti u cjelinu. Vjerujem da će vrstan stručnjak kakav je Advokat to i uraditi“, kazao je Petrović za „Vijesti”.

Prihvatanje mjesta u stručnom štabu Srbije ne bi trebalo da bude smetnja u Petrovićevom samostalnom klupskom angažmanu.

Petrović, bivši fudbaler Budućnosti, Dinama, PSV-a, Sevilje,..., u dosadašnjoj trenerskoj karijeri samostalno je vodio RKC Valvajk, Boavistu i japansku Uravu Reds.

Kao asistent, trenerski posao učio je od velikih imena - Rudu Gulitu je pomagao u Fejnordu, s Martinom Jolom je radio u Hamburgeru, Avramu Grantu je bio pomoćnik u Vest Hemu, a Gusu Hidinku u Anžiju.

Bonus video: