Zenit osvojio Superkup Rusije, Đorđević igrao od 80. minuta

Mladi Budvanin, koji je prije dvije sedmice proslavio tek 22. rođendan, sa nekoliko prodora i dodavanja je pokazao da zaslužuje priliku...
0 komentar(a)
Artjom Dzjuba i Žoze Maurisio, Foto: En.fc-zenit.ru
Artjom Dzjuba i Žoze Maurisio, Foto: En.fc-zenit.ru
Ažurirano: 23.07.2016. 19:43h

Mirćea Lućesku je osvojio prvi trofej u Rusiji - slavni rumunski trener je u zvaničnom debiju na klupi Zenita stigao do trofeja u nacionalnom Superkupu, jer je tim iz Sankt Peterburga savladao CSKA sa 1:0.

"Prvi meč je bio veoma komplikovan, jer sam na debiju u Rusiji vodio tim protiv šampiona. Znam da se u fudbalu računaju samo rezultati, a ovaj Superkup nam daje mogućnost da radimo spokojno i da sprovodim svoje ideje".

"Kontrolisali smo utakmicu, a najvažnije nam je da vratimo igru po kojoj je Zenit bio prepoznatljiv. Zaslužili smo pobjedu, imali smo tri-četiri dobre prilike, ali još nismo 100 odsto spremni i vidjelo se da su momci umorni od priprema", rekao je Lućesku.

Gol odluke je postigao Žoze Maurisio u 22. minutu, na asistenciju Artura Jusupova. Zenit je do kraja dominirao, „armejci” su bili potpuno nemoćni, ali je za naše ljubitelje fudbala najbitniji detalj iz 80. minuta, kada je na teren ušao Luka Đorđević.

Momak koji je iz Budve doveden kao veliki talenat prije četiri godine se nije puno naigrao u nekadašnjem Lenjingradu, kao ni na pozajmicama u Tventeu, Sampdoriji i Ponferadini.

I sam je rekao da mu se sviđaju ideje Lućeskua, koji mu je dao šansu u pripremnim mečevima, a sada je pokazao da mu vjeruje i na utakmicama za trofej.

Mladi Budvanin, koji je prije dvije sedmice proslavio tek 22. rođendan, sa nekoliko prodora i dodavanja je pokazao da zaslužuje priliku...

"Loše smo počeli meč, što se događa kada je tim u ovoj fazi priprema. Imali smo nekoliko šansi u drugom poluvremenu, ali nismo mogli do produžetaka", naglasio je trener CSKA, Leonid Sluckij.

Meč na stadionu Lokomotive u Moskvi je obilježio i Aleksandar Keržakov, koji je prvi put nakon maja 2015. igrao za Zenit.

Legendi kluba iz Sankt Peterburga, koji je prošlu polusezonu proveo na pozajmici u Cirihu, to je bio 367. meč za klub sa stadiona „Petrovskij”, za koji je upisao rekordni 161 gol i 61 asistenciju.

Bonus video: