Zenit potrošio 100 miliona eura za Hulka i Vicela

Tandem iz portugalske lige dogovorio sve sa Zenitom - Brazilac koštao 60, a vezista Benfike 40 miliona eura...
72 pregleda 3 komentar(a)
Hulk, Foto: Reuters
Hulk, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.09.2012. 20:34h

Ljetnji prelazni rok je završen u najjačim ligama, a Rusi su sačuvali bombu za kraj - Zenit iz Sankt Peterburga je doveo Brazilca Hulka i Aksela Vicela, prenose ruski i portugalski mediji.

U Rusiji, naime, prelazni rok i dalje traje (do 5. septembra), a Hulk je dogovorio saradnju na pet godina, dok će Porto za obeštećenje da dobije 60 miliona eura.

Već se zna i da će Hulk u novom klubu da nosi broj 29, piše portugalski "Globo".

Zenit je, uz Čelzi, dugo bio i jedini klub zainteresovan klub za Hulka, a postojala je i opcija da Brazilac ostane u Portu.

Ipak, na kraju je presudila želja trenera ruske ekipe Lućana Spaletija da angažuje jednog od najdominantnijih napadača na planeti.

Dogovor je pao danas u Sao Paolu, gdje se igrač nalazi na pripremama sa reprezentacijom Brazila, a očekuje se da u Sankt Peterburgu bude predstavljen nakon što odigra prijateljsku utakmicu između "karioka" i Južne Afrike.

Tako je mladi crnogorski as Luka Đorđević dobio paklenu konkurenciju, jer osim njega (i sada Hulka) u napadu igraju i Aleksander Keržakov, Aleksander Buharov i 21-godišnji Maksim Kanunjikov.

Vicel, Belgijanac iz Benfike, klub sa stadiona "Petrovski" je koštao 40 miliona.

Dvostruki uzastopni šampion Rusije je silovito krenuo i ove sezone - nakon sedam kola imaju pet pobjeda i po remi i poraz i drže prvo mjesto sa Terekom iz Groznog.

Bonus video: