Zenitu pobjeda u vatrometu golova

Nakon što je Kardoso izjednačio u 87. minutu, uslijedio je furiozan finiš domaćina, opet u režiji Širokova koji je uz dosta sreće matirao Artura
0 komentar(a)
Zenit, Foto: Beta/AP
Zenit, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.02.2012. 20:04h

U spektakularnom meču u Sankt Peterburgu, koji je odigran na minus 10 stepeni Celzijusa, viđeno je čak pet golova - Zenit je slomio otpor Benfike i slavio sa 3:2.

Portugalci su poveli preko Maksija Pereire u 20. minutu, a Zenit je preokrenuo sjajnim golovima Širokova i Sjemaka u nastavku.

Nakon što je Kardoso izjednačio u 87. minutu, uslijedio je furiozan finiš domaćina, opet u režiji Širokova koji je uz dosta sreće matirao Artura.

"Moji fudbaleri su pokazali da imaju mnogo klase. Kad je meč tako napet, i u samom finišu protivnik da gol, a potom mi odgovorimo, onda samo možemo da kažemo da su naši igrači pokazali veliko srce. Zaslužili smo ovaj trijumf, ali nije rezultat koji nam garantuje miran put u Lisabon", rekao je Lućano Spaleti.

Utakmica u Rusiji pamtiće se i po čudnom podatku da u timu Benfike nije igrao nijedan Portugalac, te da je Zenit imao jednog - u pitanju je štoper Bruno Alveš.

Velikan iz Lisabona, inače, ima sedam Portugalaca u timu, ali ih je juče na stadionu „Petrovskij” bilo samo trojica, i to na klupi.

Bonus video: